Abces

Un abces este rezultatul unei infecții bacteriene, de origine parazită sau care se datorează unui corp străin (așchie etc) aflat în organism, care determină celulele albe din sânge să se acumuleze într-un anumit loc, în timp ce corpul luptă să se apere. Acumularea de celule albe și alte resturi organice duce la apariția unei substanțe purulente, de culoare alb lăptos. Această acumulare de puroi, împreună cu roșeața care îl înconjoară, formează abcesul.

Un abces se poate forma în oricare parte a corpului, dar cele mai întâlnite sunt abcesele pielii și abcesele dentare. Ulcerațiile și furunculele sunt tipuri de abcese ale pielii. Abcesele prezente în locuri precum creierul, ficatul, rectul, pot fi mai dificil de localizat și de tratat. Persoanele cu imunitate scăzută pot fi mai susceptibile la a dezvolta abcese.

Uleiuri & Amestecuri de uleiuri: Clove, Frankincense, Lavender, Melaleuca, On-Guard, Oregano, Roman Chamomile

A se lua în considerare: Hellycrisum , Lemon, Purify.

Protocolul sugerat:

Abcesul dentar

Folosiți metoda Oil Pulling Technique de 2-3 ori pe zi, folosind On Guard sau câte 2 picături de ulei de Clove și Oregano (unele persoane pot considera uleiul de Oregano ca fiind prea „fierbinte”) în 2 linguri ulei de cocos fracționat. Folosiți pasta de dinți pe baza de On-Guard de 2 ori pe zi. Continuați până când durerea cedează plus încă câteva zile. Luați în considerare ingestia unei capsule vegetale conținând câte 2 picături de ulei de cuișoare și ulei de Oregano, pentru gestionarea suplimentară a infecției.

Inflamațiile gâtului (abcesul în gât)

Câte 3 picături de ulei de Lămâie, On Guard și Oregano într-un volum de apă cât o înghițitură. Se clătește gura timp de 15-20 de secunde și se înghite. Acest amestec va fi fierbinte și nu foarte bun la gust, așa că nu le va plăcea copiilor mai mici. În cazul copiilor mici, adăugați câte 2 picături de ulei esențial de lămâie și On Guard la o lingură de suc de mere și rugați-i să-l înghită cu înghițituri mici.

Abcese ale pielii

Aplicarea locală pe zona afectată a uleiurilor de Melaleuca, On Guard, Oregano sau a altor uleiuri esențiale cu efect antibacterial, o dată la fiecare 30 de minute sau 1 oră. Este posibil ca uleiul de Oregano sau alte uleiuri esențiale să trebuiască să fie diluate pentru a reduce senzația de arsură. Unele surse sugerează amestecarea uleiului de lămâie cu cel de Oregano pentru a reduce senzația de arsură.

Abces, cancer, chist, polip sau tumoare?

Iată unele diferențe între termenii folosiți pentru a descrie acumulările de țesut organic sau umflăturile care se pot forma în corp. Termenii utilizați în mod obișnuit sunt: abcese, cancere, chisturi, polipi și tumori.

  • Tumoră: o masă de țesut sau creștere anormală a celulelor. Pot fi cancerigene (maligne) sau nu (benigne).
  • Cancer: o creștere rapidă a celulelor care se poate extinde dintr-o parte în alta a corpului.
  • Chist: un sac închis, umplut cu gaz, lichid sau semi-solid. De obicei, nu sunt cancerigene.
  • Lipom: o excrescență benignă umplută cu celule adipoase (grăsime), aflată de obicei chiar sub piele.
  • Abces: similar unui chist, dar plin cu puroi.
  • Polip: o creștere a țesutului care iese dintr-o membrană mucoasă (pasajul nasal, cervix, colon), de obicei benignă.

Aceste informații reprezintă o compilație de sugestii făcute de cei care au folosit uleiuri esențiale. Este un text cu caracter informativ din experiențe personale și trebuie tratată ca atare. Dacă aveți probleme medicale grave, consultați-vă doctorul. Sursa articolului “Essential Oils and More”.