Acnee

Straturile exterioare ale pielii includ porii și canalele care găzduiesc foliculii de păr. Aceste canale servesc de asemenea drept conducta prin care sebumul și alte lipide sunt secretate pentru a lubrifia pielea și părul. Zona foliculului de păr include, de asemenea, în mod natural și un anumit tip de bacterii. O serie de probleme diferite care apar în aceasta zonă pot conduce la acnee sau alte pete ale pielii care duc la acnee.

Primul pas în acest proces este faptul că porul sau canalul foliculului de păr se înfundă. Acest lucru poate fi cauzat de o sursă externă (murdărie sau produse aplicate pe piele), dar cel mai frecvent se datorează excesului de sebum care se combină în mod natural cu celulelele moarte ale epidermei. Căptușeala canalului care găzduiește foliculul de păr este o parte a epidermei, care deplasează continuu celulele din straturile interioare spre suprafață, unde celulele moarte sunt aruncate. Aceste celule moarte și sebumul pot apoi să astupe porii și să prindă bacteriile în canal.

Porii mai mici care sunt astupați apar mai întâi ca niște pustule albe, iar porii mai mari formează punctele negre. Dacă bacteriile provoacă o infecție, acestea pot deveni coșuri. Dacă infecția bacteriană continuă, canalul foliculului pilos se poate rupe și infecția se poate răspândi, iar corpul răspunde printr-o inflamație care rezultă în lărgirea zonelor iritate.

Motivul pentru excesul de sebum sau alte colmatări ale canalelor foliculului de păr sunt variate. Tipurile de piele, adică moștenirea genetică, sunt cu siguranță un factor. Dar EXTREM de important este să se înțeleagă că orice problemă de exterior pornește din interior. Un program de deparazitare/detoxifiere este primul pas către un ten sănătos. Alți factori includ:

 • Sistemul digestiv problematic (paraziți și toxine).
 • Nivelurile hormonale (în adolescență) și schimbările legate de ciclul menstrual, sarcină sau stres.
 • Medicația care poate afecta hormonii, cum ar fi pilulele anticoncepționale etc.
 • Cosmeticele sau produsele pentru îngrijirea părului.
 • Umiditatea excesivă datorată transpirației sau un climat cu umiditate ridicată poate agrava problema.
 • Regimul alimentar.

Protocoale sugerate:

Uleiuri & Amestecuri de uleiuri: HD Clear® Topical Blend, Cypress (Chiparos), Frankincense (Tămâie), Geranium (Mușcată), Lavender (Lavandă), Melaleuca (Arbore de ceai), On Guard®, Purify, Rosemary (Rozmarin)

Produse pe bază de uleiuri esențiale: Kitul Clean & Restore (care conșine un protocol de o lună de deparazitare, detoxifiere și repopularea sistemului digestiv cu bacterii bune), suplimente alimentare (vitamine) Life Long Vitality.

A se lua în considerare: Cedarwood (Lemn de Cedru), Juniper (Ienupăr), Lemon (Lămâie), Lemongrass (Verbină), Sandalwood (Lemn de Santal), Thyme (Cimbru).

 

Tratamentul zilnic: După curățarea pielii, puneți 3-5 picături de ulei de nucă de cocos fracționat (Fractioned Coconut Oil) în palmă împreună cu 3-4 picături de ulei esențial sau amestec de uleiuri. Tamponați acest amestec pe zona afectată și lăsați-l să pătrundă înăuntru. Repetați acest lucru pe timpul nopții, de asemenea. Uleiurile cele mai eficiente sunt:

 • Purify (Cleansing Blend)
 • Melaleuca (Arbore de ceai)
 • Geranium (Mușcată)
 • HD Clear® (Topical Blend) diluat
 • adăugați 1-2 picături de ulei esențial de lămâie (Lemon) într-un pahar cu apă (de mai multe ori pe zi); acesta este un excelent detoxifiant natural.

Nevoia de a experimenta – Din experiențele altora, este de remarcat faptul că diferiți oameni vor avea mai multe rezultate pozitive cu diferite uleiuri, astfel că poate fi necesar să experimentați pentru a găsi cel mai bun protocol.

Pielea sensibilă – De cele mai multe ori, persoanele cu acnee vor avea o piele sensibilă, așa că ar trebui să ia în considerare faptul că produse precum GX Assist și chiar suplimentele alimentare Life Long Vitality vor ajuta organismul să se scape de toxine care sunt eliminate prin piele. În timp ce este benefic să scăpăm corpul de toxine, acestea pot provoca iritații ulterioare ale pielii, pe măsură ce sunt eliminate. Prin urmare, ar putea fi necesară reducerea frecvenței acestor tipuri de produse.

Ulei de cocos virgin (Virgin Coconut Oil) – Există proprietăți puternic curative pentru piele în uleiul extravirgin de nucă de cocos. Este recomandată utilizarea acestuia împreună cu uleiurile esențiale.

Cicatrizarea – Aplicarea locală a uleiurilor de Helichrysum (Imortele), Frankincense (Tămâie) sau Rosemary (Rozmarin) poate ajuta, dacă există cicatrici.

Aceste informații reprezintă o compilație de sugestii făcute de cei care au folosit uleiuri esențiale. Este un text cu caracter informativ din experiențe personale și trebuie tratată ca atare. Dacă aveți probleme medicale grave, consultați-vă doctorul. Sursa articolului “Essential Oils and More”.