Alăptarea

Creșterea lactației. Clary Sage (salvia), Fennel (fenicul), Geranium

Scăderea lactației. Peppermint (mentă)

Mameloane dureroase. Lavender (levănțică), Helichrysum (imortele), Roman Chamomile (mușețel roman)

Observație: Unele persoane raportează o scădere a lactației în urma folosirii Peppermint, iar altele nu. Ca o metodă de prevenire, recomandăm limitarea utilizării uleiului esențial Peppermint și a amestecurilor ce conțin Peppermint (DigestZen, Slim & Sassy) dacă scăderea lactației ar reprezenta o problemă.

Produse pe bază de uleiuri esențiale: sunt foarte recomandate suplimentele Life Long Vitality.

A se lua în considerare: Pentru alte probleme de sănătate cu care vă confruntați în timpul lactației, următoarele uleiuri esențiale pot fi folosite fără riscuri: Bergamot (bergamotă), Citrus Bliss, Clary Sage, Grapefruit (grepfrut), Geranium, Lavender, Lemon (lămâiță), Melaleuca (arbore de ceai), Patchouli (paciuli), Roman Chamomile, Sandalwood (santal), Serenity, Wild Orange (portocal dulce), Ylang Ylang. Dr. David Hill menționează faptul că toate uleiurile esențiale și amestecurile dōTERRA pot fi folosite în timpul sarcinii și alăptării, cu precizarea faptului că Peppermint poate scădea producția de lapte.

Protocoale sugerate:

Creșterea lactației. Adăugați 15 picături de Fennel sau Geranium sau 10 picături de Clary Sage la 2 linguri de ulei purtător. Aplicați local pe sâni și în zonele învecinate o dată pe zi. Beți multă apă, relaxați-vă și aveți răbdare.

Scăderea lactației. Adăugați 3-5 picături de Peppermint la o cană de apă caldă cu miere pentru a face un ceai de mentă și beți-l. Sau aplicați 3-5 picături local, folosind un ulei purtător.

Mameloane dureroase. Folosiți un sutien pentru alăptat confortabil, cu cupe de alăptare, laptele mamar având un efect vindecător asupra mameloanelor. Alții mai recomandă Lavender, Halichrysum sau Roman Chamomile, folosite împreună cu un ulei purtător.

Precauții: Unele persoane raportează o scădere a lactației în urma folosirii Peppermint, iar altele nu. Ca o metodă de prevenire, recomandăm limitarea utilizării uleiului esențial Peppermint și a amestecurilor ce conțin Peppermint (DigestZen, Slim & Sassy) dacă scăderea lactației ar reprezenta o problemă.

Este important să înțelegem faptul că tot ce ingerează o mamă ajunge, prin lapte, la bebeluș. Gustul laptelui este afectat foarte mult de ceea ce consumă mama. Unii bebeluși sunt mai sensibili la alimentele picante, și astfel și la uleiurile esențiale mai picante.

Unele surse atrag, de asemenea, atenția asupra faptului că detoxificarea (GX Assist etc.) poate duce la eliminarea toxinelor prin laptele mamar, ajungând, astfel, la bebeluș.

Despre alăptare se spune deseori că este unul dintre darurile pe care mama le dă nou-născutului ei. Multe studii confirmă numeroasele beneficii fizice și emoționale ale acesteia atât pentru mamă, cât și pentru copil. Societatea de azi a sugerat că omul poate crea produse care să înlocuiască alăptarea, însă numărul dovezilor în defavoarea acestei asumpții este copleșitor. Laptele mamei nu numai că are elementele nutritive necesare pruncului, ci conține și elemente care îl protejează și luptă împotriva unei varietăți de boli. Pentru copil, aceste beneficii trec dincolo de perioada alăptării, constituind fundația unei vieți sănătoase.

Beneficiile atribuite alăptării:

Pentru bebeluș:

  • O legătură mai puternică cu mama pentru stabilitate emoțională
  • Asigurarea elementelor nutritive necesare, care variază odată cu vârsta
  • Anticorpi și alți agenți protectori ce reduc riscul de boli precum infecții, pneumonie, bronșită, meningită, infecții la rinichi, alergii, eczeme, diabet infantil și astm.
  • Mai puține probleme gastrointestinale precum diaree, constipație, colici, gastroenterită și necrotizarea enterocolitei
  • Risc mai scăzut de sindrom al morții subite a sugarului (SMSS) în rândul bebelușilor alăptați la sân
  • S-ar raportat numeroase alte beneficii, inclusiv unele care se prelungesc până la maturitate.

Pentru mamă:

  • Dezvoltarea unei legături emoționale cu copilul are un efect pozitiv asupra stării emoționale a mamei
  • Ajută la refacerea organismului și revenirea acestuia la starea de dinainte de sarcină, inclusiv la pierderea în greutate, în timp ce ajută la mărirea în mod natural a distanței dintre sarcini
  • Este raportată reducerea mai multor riscuri de sănătate pentru mame precum anemia, osteoporoza și diferite forme de cancer precum cancerul de sân, cervical, endometrial și ovarian.

Alăptarea poate aduce cu sine provocări, însă există numeroase sugestii holistice care vă pot ajuta să faceți față diferitelor probleme. În celelalte secțiuni sunt prezentate modalități prin care uleiurile esențiale și alte produse naturale pot contribui la creșterea și scăderea lactației, și unele măsuri de prevenire ce trebuie luate în timpul alăptării, ca și experiența altora în ceea ce privește utilizarea uleiurilor esențiale în timpul alăptării.

Aceste informații reprezintă o compilație de sugestii făcute de cei care au folosit uleiuri esențiale. Este un text cu caracter informativ din experiențe personale și trebuie tratată ca atare. Dacă aveți probleme medicale grave, consultați-vă doctorul. Sursa articolului “Essential Oils and More”.