Alergii alimentare

Uleiuri și amestecuri de uleiuri: DigestZen, GX Assist, Lavender, Lemon, Peppermint, PB Assist, TerraZyme

Produse pe bază de uleiuri esențiale: suplimente Life Long Vitality

A se lua în considerare: Lemongrass

Protocoale sugerate:

Intoleranță alimentară:

Problema fundamentală: Folosiți GX Assist/PB Assist și o capsulă de TerraZyme la fiecare masă, sau la nevoie.

Ameliorarea simptomelor: Aplicați local DigestZen pe zona abdominală.

Alergii alimentare:

Problema fundamentală: Mulți subliniază importanța identificării alimentelor dăunătoare și eliminarea lor din dietă, însă odată cu eliminarea anumitor alimente din dietă este importantă menținerea nivelului aportului de elemente nutriționale, motiv pentru care se recomandă administrarea suplimentelor Life Long Vitality.

Ameliorarea simptomelor: Aplicarea locală a DigestZen pe zona abdominală pentru simptomele digestive, Lavender și Melaleuca sau alte uleiuri pentru îngrijire pielii pentru eczeme și alte probleme ale pielii, protocoale cu Lemon, Lavender și/sau Peppermint pentru senzația de mâncărime a nasului și probleme respiratorii.

Atunci când organismul reacționează negativ la mâncare, această reacție poate fi cauzată de două probleme foarte diferite. Una este intoleranța alimentară, iar cealaltă este alergia la un aliment. Dar simptomele sunt foarte similare.

Intoleranța alimentară. Acesta este răspunsul sistemului digestiv al organismului la un aliment pe care nu îl agreează. Există o varietate de tipuri de intoleranță, cea mai comună fiind intoleranța la lactoză, atunci când o enzimă necesară pentru digerarea completă a produselor lactate lipsește din organism. Boala celiacă (intoleranța la gluten) are loc atunci când glutenul, găsit în grâu și alte cereale, dăunează intestinelor. Alte exemple includ reacții la produse chimice sau alți aditivi adăugați în unele alimente precum aditivi pentru culoare, aromă și conservare care sunt prezenți în numeroase alimente. Sulfiții, de exemplu, folosiți în fructele uscate, conserve și vin, pot declanșa crize de astm. Pe lângă intoxicațiile alimentare, afecțiunile digestive sau factorii psihologici pot declanșa reacții la anumite mâncăruri în cazul majorității oamenilor.

Alergiile alimentare. Acesta este un răspuns al sistemului imunitar la un anumit aliment. Organismul crede că o proteină dintr-un anumit aliment poate fi dăunătoare și declanșează un răspuns al sistemului imunitar, producând histamină pentru a se proteja. Organismul „își amintește” acest lucru, iar data următoare când alimentul intră în organism, răspunsul este declanșat mai ușor. Simptomele pot varia în funcție de zona corpului în care este eliberată histamina. Dacă histamina este eliberată în zona nasului/gâtului, aceasta se va manifesta prin senzația de mâncărime a nasului sau probleme respiratorii. Dacă este eliberată în piele, poate apărea o iritație. Dacă este eliberată în tractul digestiv pot apărea crampe etc. Sau poate fi chiar o combinație a acestora.

Simptomele similare celor două includ problemele digestive precum dureri de stomac, diaree, greață sau arsuri, iar într-o anumită măsură dureri de cap, migrene, iritații și clasica senzație de mâncărime a nasului etc. Există mai multe șanse ca alergiile alimentare să cauzeze reacții cutanate precum mâncărimi, iritații sau urticarie; reacțiile respiratorii precum dificultăți în a respira, dureri în piept sau umflare a căilor respiratorii sau chiar o reacție anafilactică severă (umflarea gâtului/feței, iritație, scăderea tensiunii arteriale).

Reacțiile alergice au loc repede, de obicei în primele 30 de minute după consumarea alimentului, putând fi declanșate de cantități foarte mici ale factorului alergen. Pe de altă parte, reacțiile de intoleranță alimentară pot apărea după câteva ore și sunt cumulative, adică cu cât e mai mare cantitatea ingerată, cu atât poate fi mai severă reacția.

Alimentele comune care cauzează reacții alergice sunt peștele, fructele de mare, fructele oleaginoase și arahidele, iar copiii au alergii la lapte și ouă. Intoleranța la lactoză (lapte și produse lactate) și gluten sunt cele mai comune intoleranțe alimentare.

Aceste informații reprezintă o compilație de sugestii făcute de cei care au folosit uleiuri esențiale. Este un text cu caracter informativ din experiențe personale și trebuie tratată ca atare. Dacă aveți probleme medicale grave, consultați-vă doctorul. Sursa articolului “Essential Oils and More”.