ALS (scleroză laterală amiotrofică)

Uleiuri și amestecuri de uleiuri: Balance, Frankincense, Myrrh, Peppermint, Sandalwood, White Fir

Produse pe bază de uleiuri esențiale: tehnica de masaj Aroma Touch, suplimentele Life Long Vitality

A se lua în considerare: Cypress, Deep Blue, Geranium, Helichrysum, Serenity, Thyme

Boala Lou Gehrig sau ALS afectează celulele nervoase din creier și din măduva spinării. Celulele nervoase pe care le afectează reprezintă motorul celulelor neuronale care controlează mușchii voluntari. De obicei cauza ALS este necunoscută, excepție făcând 10% dintre cazuri, atunci când cauza este identificată ca fiind de natură genetică. De obicei simptomele apar la cei de vârsta de mijloc, sau chiar la persoanele mai în vârstă. Este mai frecvent întâlnită la bărbați decât la femei, și este destul de rară, afectând mai puțin de 0.002% (2 din 100 000) din populație. Progresul treptat al simptomelor variază de la persoană la persoană. Unii mai supraviețuiesc doar câțiva ani, în timp ce alții mai trăiesc zeci de ani.

Simptomele celor cu ALS apar în urma deteriorării treptate a celulelor, individul pierzând treptat anumite funcții, devenindu-i tot mai dificil să îndeplinească activități obișnuite. Pot începe cu dificultăți în realizarea unor mișcări simple, în a respira și a înghiți. Cu timpul, simptomele pot progresa, ducând la dificultăți de vorbire, spasme, slăbiciune musculară tot mai accentuată, accentuându-se astfel dificultățile de mișcare; individul se îneacă sau salivează, are crampe musculare sau chiar paralizie. De obicei nu sunt afectate funcțiile vezicii urinare și a intestinului, nici vederea, auzul, gustul, atingerea și discernământul și funcțiile cognitive.

Protocoale sugerate:

Unii sugerează importanța alimentației echilibrate pentru întărirea organismului:

 • Suplimentele Life Long Vitality
 • Alimente integrale și eliminarea alimentelor și obiceiurilor dăunătoare precum alcoolul, tutunul, băuturile carbogazoase, alimentele cu un conținut crescut de zahăr etc.

Pentru întărirea sistemului imunitar:

 • Tehnica de masaj Aroma Touch, aplicată cât mai des posibil (chiar și de două ori pe zi)

Reconstruirea și întărirea la nivel celular:

 • Frankincense și Helichrysum sunt cunoscute pentru contribuția lor la reîntinerirea țesuturilor nervoase
  • Frecție cu Frankincense pe ceafă, dinspre baza gâtului înspre cap, de două ori pe zi
  • Aplicați 2 picături de Frankincense sub limbă, țineți 8-10 minute, după care înghițiți; de două ori pe zi
  • Adăugați Frankincense și Helichrysum atunci când aplicați tehnica de masaj Aroma Touch, în faza de inflamare

Printre uleiurile esențiale care ameliorează simptomele se numără:

 • Durere și stimulare: Deep Blue, Peppermint, White Fir
 • Relaxare: Balance, Serenity
 • Adăugați Frankincense și Helichrysum în timpul fazelor de inflamare și de reducere a durerii când aplicați tehnica de masaj Aroma Touch. Apoi faceți frecție cu Frankincense pe ceafă, dinspre baza gâtului înspre cap, de două ori pe zi. În plus, aplicați 2 picături de Frankincense sub limbă, dimineața și seara. Tineți-le timp de 8-10 minute, după care înghițiți.

Aceste informații reprezintă o compilație de sugestii făcute de cei care au folosit uleiuri esențiale. Este un text cu caracter informativ din experiențe personale și trebuie tratată ca atare. Dacă aveți probleme medicale grave, consultați-vă doctorul. Sursa articolului “Essential Oils and More”.