Bășici

Bășicile se pot forma din diferite motive, însă cele mai frecvente sunt frecarea pielii în mod repetat și arsurile de gradul 2 sau 3. Cea mai mare problemă cu beșicile este riscul de a se infecta, în urma jupuirii pielii până la derm care, în lipsa epidermului, este mai predispus la infecții, fără a menționa disconfortul dureros. Uleiurile esențiale sunt ideale pentru această situație deoarece numeroase uleiuri sunt atât analgezice cât și antibacteriene.

Uleiuri și amestecuri de uleiuri: Lavender (levănțică), Melaleuca (arbore de ceai), Myrrh (mir), On Guard

A se lua în considerare: Geranium, Helichrysum (imortele), Purify

Protocoale sugerate:

  • Curățarea zonei cu spumantul de curățare On Guard sau un alt agent de curățare și dezinfectare.
  • Dacă este posibil, nu rupeți pielea ce formează bășica, iar dacă este deja ruptă omiteți pasul următor.
  • Scoateți lichidul din bășică folosind un ac dezinfectat cu Melaleuca (sau frecându-l cu alcool medicinal). Apoi penetrați pielea bășicată și scoateți lichidul.
  • Aplicați local Lavender, Melaleuca sau Myrrh, curățați la fiecare una sau două ore zona afectată pentru a reduce durerea și a preveni infectarea.
  • Dacă zona va fi expusă surselor directe de infecție acoperiți-o, în caz contrar cel mai bine este să rămână descoperită pentru a se vindeca mai repede.

Aceste informații reprezintă o compilație de sugestii făcute de cei care au folosit uleiuri esențiale. Este un text cu caracter informativ din experiențe personale și trebuie tratată ca atare. Dacă aveți probleme medicale grave, consultați-vă doctorul. Sursa articolului “Essential Oils and More”.