Boala Addison

Uleiuri și amestecuri de uleiuri: Clove, Coriander, Cypress, Geranium, Rosemary, Slim & Sassy, Ylang Ylang, Zendocrine

Produse pe bază de uleiuri esențiale: suplimentele Life Long Vitality, Zendocrine Detoxification Complex

A se lua în considerare: Basil, Elevation, Lavender, Serenity

Protocoale sugerate:

Pentru alinare imediată: Aplicați local următorul amestec în zona rinichilor (în partea de jos a spatelui, de fiecare parte a coloanei vertebrale):

 • Amestecați 1-2 picături de Clove cu 1 picătură Rosemary
 • Sau ați putea lua în considerare și Coriander, Cypress sau Geranium
 • Aplicați o compresă caldă cu uleiurile esențiale și lăsați-o o perioadă de timp să încălzească zona.

Ajutor pe termen lung:

 • Utilizați regulat suplimentele Life Long Vitality
 • Aplicați tehnica de masaj Aroma Touch o dată pe săptămână, sau cel puțin de două ori pe lună, iar dacă este nevoie chiar mai des.
 • Amestecul Slim & Sassy este excelent pentru echilibrarea metabolismului
 • Utilizați regulat Zendocrine Detoxification Complex și amestecul Zendocrine pentru curățarea organelor vitale
 • Beți multă apă, iar pentru curățarea organelor adăugați 1-2 picături de ulei esențial Lemon în fiecare pahar de apă
 • Luați în considerare recomandările cu privire la alimentație din secțiunea Dietă și nutriție

Reducerea stresului cronic:

Stresul cronic produce două efecte negative asupra echilibrului hormonal. Progesteronul este transformat în cortizol, iar adrenalina inhibă interacțiunea normală a progesteronului din celule. Acestea duc la dominanța estrogenului și a simptomelor ce rezultă din aceasta.

Uleiuri și amestecuri de uleiuri care reduc stresul:

 • Uleiuri de citrice, Ylang Ylang, Roman Chamomile, Serenity, Balance, elevation, Frankincense, Lavender, Patchouli, Rose
 • Sandalwood, în combinație cu Bergamot, Roman Chamomile și Frankincense, oferă o aromă foarte plăcută. Amestecați câte o picătură din fiecare și aplicați pe labele picioarelor, pe ceafă, pe tâmple și/sau inhalați aroma.
 • În cele din urmă, pentru cei care au probleme cu echilibrul hormonal, sunt obligatorii uleiurile, amestecurile și procedurile tehnicii de masaj Aroma Touch. Aceasta ar trebui aplicată în mod regulat o dată pe săptămână, sau cel puțin de două ori pe lună, iar dacă este necesar chiar mai des.

Fiecare persoană are două glande suprarenale, câte una deasupra fiecărui rinichi. Aceste glande mici secretă un număr de hormoni vitali pentru bunăstarea noastră. Adrenalina afectează tensiunea arterială, pulsul, și transpirația; mineralocorticoizii afectează tensiunea arterială și nivelul de sare și potasiu din organism. Alți hormoni controlează modul în care grăsimile, proteinele și carbohidrații sunt folosiți, ca și funcția sexuală la bărbați. Cortizolul este, de asemenea, produs de glandele suprarenale, având o diversitate de funcții importante precum ajutarea corpului să facă față stresului.

Printre tulburările glandelor suprarenale se numără afecțiuni în urma unei insuficiențe suprarenaliane sau a producerii unei cantități prea mari de hormoni. Insuficiența suprarenaliană este termenul folosit în medicina alopată (occidentală tradițională) pentru a descrie afecțiunile în care glandele suprarenale nu produc suficienți hormoni. Boala Addison și hiperplazia suprarenală congenitală sunt afecțiuni ce pot duce la insuficiență suprarenaliană. Alte tulburări pot duce la producerea de hormoni în exces. Sindromul Cushing este o astfel de tulburare. Există și alte afecțiuni rare, inclusiv o formă de cancer se încadrează în această categorie. În plus, tumorile, infecțiile în proximitatea glandelor suprarenale și traumele pot afecta producerea hormonilor.

Epuizarea glandelor suprarenale (hipoadrenia) este un termen folosit în medicina alternativă pentru un sindrom sau un grup de simptome care apar ca urmare a funcționării sub nivelul normal și necesar a glandelor suprarenale. (Medicina tradițională, alopată, nu a acceptat încă oficial epuizarea glandelor suprarenale ca afecțiune sau sindrom.) Simptomul principal este epuizarea sau o oboseală persistentă ce nu pare a fi ameliorată în urma odihnei. Alte simptome includ dureri, tulburări de somn, tulburări digestive, sau un sentiment generalizat că nu te simți bine.

Se crede că epuizarea glandelor suprarenale este urmarea faptului că acestea nu pot ține pasul cu stresul la care este supus individul. Acesta poate fi de natură fizică, emoțională sau fiziologică, și poate fi acumulat, dacă există mai multe cauze sau pe termen lung. Stresul cronic poate face imposibilă menținerea homeostaziei glandelor suprarenale. Deoarece hormonii secretați de suprarenale controlează atât de multe dintre funcțiile organismului (nivelul de energie, funcțiile inimii, răspunsul imunitar, apetitul sexual etc.), pot apărea o mulțime de simptome în timp ce organismul încearcă să găsească un echilibru și să restabilească homeostazia.

Aceste informații reprezintă o compilație de sugestii făcute de cei care au folosit uleiuri esențiale. Este un text cu caracter informativ din experiențe personale și trebuie tratată ca atare. Dacă aveți probleme medicale grave, consultați-vă doctorul. Sursa articolului “Essential Oils and More”.