Boală celiacă

Uleiuri și amestecuri de uleiuri: DDR Prime, DigestZen, Cinnamon, Grapefruit, Ginger, Lemon, Peppermint, TerraZyme

Produse pe bază de uleiuri esențiale: GX Assist/PB Assist, suplimente Life Long Vitality

A se lua în considerare: Frankincense, Melaleuca, Oregano

Protocoale sugerate:

Consultați, de asemenea, sugestiile generale pentru afecțiunile autoimune.

Următoarele elemente fundamentale par comune mai multor utilizatori care au avut succes:

  • Evitați complet glutenul
  • Curățați și repopulați flora intestinală cu bacterii sănătoase folosind GX Assist/ PB Assist și suportați o mai bună funcție digestivă cu TerraZyme.
  • Suplimentați aportul de elemente nutritive luând suplimentele Life Long Vitality
  • Beți suficientă apă. Evitați băuturile carbogazoase și cafeina
  • Folosiți un protocol cu uleiuri esențiale pentru un suport permanent. Următorul protocol a fost sugerat de dr. David Hill:
    • 2 picături Lemon – tonic pentru ficat
    • 2 picături Grapefruit – ajută la dizolvarea toxinelor depozitate în interiorul celulelor de grăsime pentru a putea fi eliminate din organism
    • 2 picături Ginger – suport sistem digestiv
    • 1 picătură Cinnamon – ajută la regularea și scăderea nivelului glucozei din sânge
  • Îmbogățiți suplimentele nutritive cu „smoothie-uri verzi” pentru a suplimenta fierul (Monica, de exemplu, sugerează următoarele):
    • ¼ ananas proaspăt
    • 3+ căni de baby spinach proaspăt – cei care nu tolerează spanacul îl pot înlocui cu varză Kale, varză collard, mangold sau baby lettuce.
    • 1 picătură de ulei esențial Peppermint (este, de asemenea, foarte bun cu ulei esențial Wild Orange)
    • 2-3 căni de apă
    • Turnați deasupra gheață sau puneți-le în blender cu gheață și beți amestecul.
    • Puneți ceea ce a rămas în forme de gheață și înghețați-le pentru mai târziu. Când vreți să beți ceea ce a rămas adăugați 3 cuburi înghețate într-un pahar de apă și amestecați.

Boala celiacă este o afecțiune autoimună ce se produce atunci când organismul atacă din greșeală glutenul găsit în cerealele aflate în tractul digestiv. Boala celiacă este genetică și se poate dezvolta la orice vârstă, din pruncie la maturitate. În cazul acestei afecțiuni, pe măsură ce alimentele ce conțin gluten sunt mâncate, organismul produce anticorpi pentru a ataca glutenul, însă acești anticorpi atacă, din greșeală, mucoasa intestinului subțire. Atunci când este afectată mucoasa intestinului subțire sunt atacați și vilii intestinali, care sunt responsabili de absorbția elementelor nutritive și transmiterea lor spre alte sisteme ale organismului. Elementele nutritive a căror absorbție este afectată în mod deosebit sunt grăsimile, calciul, fierul și folatul (acidul folic sau vitamina B9).

Lipsa acestor elemente nutritive duc la apariția unui număr de simptome ce variază de la individ la individ și care însoțesc boala celiacă. Printre aceste simptome se numără:

  • Durere abdominală și balonare
  • Indigestie, diaree, greață, vărsături
  • Scaune grase (deschise la culoare, voluminoase, urât mirositoare, plutitoare)
  • Scăderea (sau creșterea) apetitului
  • Intoleranță la lactoză
  • Pierdere în greutate și probleme de creștere în rândul copiilor

Unele simptome nu sunt asociate sistemului digestiv:

  • Dermatita herpetiformă (erupție cutanată)
  • Anemie (lipsă de fier), oboseală
  • Amenoree
  • Crampe musculare, durere articulară și de oase
  • Afte bucale
  • Crize
  • Hemoragii nazale și învinețiri ușoare
  • Decolorare dinților, căderea părului
  • Deficiențe nutritive, malnutriție

Dincolo de simptomele fizice, prezența depresiei, a iritabilității și schimbărilor comportamentale pot contribui la dificultățile de diagnosticare și tratare a acestei boli.

3 probleme cu simptome similare

Sindromul intestinului iritabil, boala inflamatorie intestinală și boala celiacă. Care este diferența?

Toate cele trei afecțiuni au simptome similare, uneori producând confuzie. Situația este complicată și de faptul că sindromul intestinului iritabil este foarte frecvent, afectând 20% din populația Statelor Unite, în timp ce boala inflamatorie intestinală și boala celiacă sunt mai puțin frecvente. Astfel, deoarece simptomele pot fi similare, deseori se pune diagnosticul de sindromul intestinului iritabil, care este mai comun. Iată o prezentare pe scurt a diferențelor:

Sindromul intestinului iritabil

Aceasta este mai degrabă o tulburare decât o boală, deoarece intestinele nu sunt deteriorate. Unii cred că nervii care controlează contracțiile intestinelor și care mișcă mâncarea de-a lungul tractului intestinal transmit semnale incorecte către colon sau rect. Aceste contracții, care în mod normal sunt regulate, pot crește în frecvență sau pot deveni spastice, ducând la simptomele experimentate adesea.

Simptomele pot include constipație cronică, diaree, disconfort sau durere abdominală. Acestea pot fi declanșate de stres, deficit de fluide, alimentație neadecvată, reacții alergice la anumite alimente, sau mâncatul neadecvat (prea repede, în înghițituri mari etc.).

Boala inflamatorie intestinală

Termenul se referă la un număr de boli ale intestinelor. De obicei sunt boli cronice în cadrul cărora diferite secțiuni ale intestinului sunt inflamate, putând duce la deteriorarea acestuia. Sunt deseori asociate unor boli autoimune, sau sunt chair ele de natură autoimună. Cele mai comune forme sunt colita ulceroasă și boala Chron.

Simptomele pot include diaree, dureri abdominale, pierdere în greutate, scaune cu sânge, și/sau un senzație de plin și durere în parte inferioară dreaptă a abdomenului. Testele de sânge vor arăta markeri unici, care nu sunt prezenți în cazul sindromului intestinului iritabil.

Boala celiacă

Boala celiacă este o boală genetică autoimună în care organismul atacă din greșeală glutenul găsit în cereale. Ca și în cazul bolii intestinale inflamatorii, dar spre deosebire de sindromul intestinului iritabil, această boală implică deteriorarea sistemului intestinal. În cazul bolii celiace este afectată mucoasa intestinului subțire, însă în cazul bolii intestinale inflamatorii poate fi afectată orice parte a tractului intestinal.

Printre simptome se numără diareea, durerea abdominală, balonarea, flatulența urât mirositoare, scaune grase (deschise la culoare, voluminoase, urât mirositoare, plutitoare), pierderea în greutate și altele.

Boala celiacă a fost raportată a fi declanșată de traume după intervenții chirurgicale, de naștere, stres și chiar de infecții virale.

Aceste informații reprezintă o compilație de sugestii făcute de cei care au folosit uleiuri esențiale. Este un text cu caracter informativ din experiențe personale și trebuie tratată ca atare. Dacă aveți probleme medicale grave, consultați-vă doctorul. Sursa articolului “Essential Oils and More”.