Bursită

Bursita este o afecțiune care apare atunci când un mic sac plin cu fluid din apropierea unei articulații se inflamează. Sacul, cunoscut ca bursa, conține un fluid care contribuie la lubrifierea articulației, fiind plasat între tendon și piele sau osul din apropierea articulației. Inflamația poate fi cauzată de o leziune, o infecție, gută, artrită sau din simpla suprasolicitare. Deseori suprasolicitarea poate fi urmarea unor mișcări repetitive mici care solicită articulația.

Articulațiile la nivelul cărora poate apărea bursita sunt umărul, genunchiul, cotul și șoldul. Și la nivelul labei piciorului (o formă de mont) și al tendonului lui Ahile se poate forma bursita. Aceasta este mai comună în rândul celor cu vârsta peste 40 de ani, pe măsură ce mușchii, tendoanele și articulațiile devin mai puțin tolerante la suprasolicitare.

Uleiuri și amestecuri de uleiuri: Basil, Birch, Cypress, Deep Blue, Ginger, Lemongrass, PastTense, White Fir

A se lua în considerare: Marjoram, Wintergreen

Protocoale sugerate:

Aplicați local combinații ale următoarelor uleiuri de trei ori pe zi până când durerea se reduce, ducă care scădeți frecvența aplicării. PastTense, Deep Blue, Birch și Wintergreen pentru durere și inflamare. Cypress pentru intensificarea circulației și grăbirea vindecării. Lemongrass sau Marjoram pentru vindecarea țesuturilor deteriorate.

Aceste informații reprezintă o compilație de sugestii făcute de cei care au folosit uleiuri esențiale. Este un text cu caracter informativ din experiențe personale și trebuie tratată ca atare. Dacă aveți probleme medicale grave, consultați-vă doctorul. Sursa articolului “Essential Oils and More”.