Calusuri

Bătăturile și calusurile sunt zone în care pielea s-a întărit, de obicei în urma frecării sau presiunii continue asupra unei anumite zone. De obicei, acestea apar pe tălpi sau pe mâini. Calusurile se întind pe o suprafață mai mare, în timp ce bătăturile sunt mai localizate. Îngroșarea pielii moarte, în mod deosebit în cazul bătăturilor, poate deveni foarte dureroasă, acest lucru întâmplându-se adesea pe tălpi și degetele de la picioare.

Pantofii înguști sau largi, nefolosirea mănușilor de protecție și alte situații comune sunt adesea cauza apariției calusurilor și bătăturilor.

Uleiuri sau amestecuri de uleiuri: următoarele uleiuri au fost recomandate pentru fiecare problemă, însă deoarece ambele constau în îngroșarea stratului de piele, oricare dintre ele poate fi utile pentru oricare dintre cele două afecțiuni.

Bătături: Clove, Grapefruit, Lemon, Myrrh, Peppermint

Calusuri: Oregano, Peppermint, HD Clear

A se lua în considerare: Clove, Roman Chamomile

Protocoale sugerate:

Aplicați local uleiul ales, nediluat, de două sau trei ori pe zi. Perseverați.

Aceste informații reprezintă o compilație de sugestii făcute de cei care au folosit uleiuri esențiale. Este un text cu caracter informativ din experiențe personale și trebuie tratată ca atare. Dacă aveți probleme medicale grave, consultați-vă doctorul. Sursa articolului “Essential Oils and More”.