Candidoza

Candida Albicans este o ciupercă ce trăiește în intestinele noastre, însă atunci când răspândirea ei ne scapă de sub control ne poate afecta sistemul imunitar și se poate manifesta printr-o varietate de simptome precum alergii, urticarie, durere, stomac supărat, inflamații, reacții la mirosuri, dureri de cap etc. O vedem sub forma unei infecții fungice, a iritațiilor epidermei, și a aftelor sau a infecțiilor vaginale; există forme orale, vaginale, sangvine și intestinale.

Cea mai bună modalitate de tratare a unei candidoze extinse este curățarea zonei afectate cu un amestec de uleiuri esențiale, schimbarea dietei, expunerea la soare și aer curat, exercițiul fizic și repopularea intestinului cu bacterii bune prin folosirea unui probiotic. Abțineți-vă de la consumarea alimentelor care conțin zahăr, mucegai sau ciuperci, deoarece Candida Albicans este o drojdie care se hrănește cu acestea.

După începerea acestui proces de „curățare”, o perioadă scurtă de timp, vă veți simți mai rău. Majoritatea sugerează folosirea amestecului de curățare timp de două săptămâni, după care se recomandă o pauză de o săptămână, timp în care se ia un probiotic. Se repetă ciclul, după caz, până dispar simptomele candidozei. Apoi, ca măsură de prevenție pe termen lung, continuați o dietă echilibrată, faceți mișcare și repetați ciclul descris mai sus o dată pe lună (2 săptămâni se ia amestecul de curățare, iar o săptămână probiotice).

Evitați folosirea antibioticelor, a anticoncepționalelor și a alimentelor cu un conținut crescut de zahăr sau drojdie cât mai mult posibil.

Deseori oamenii se plâng că se simt rău sau că au iritații ale pielii sau alte simptome. Nu este neobișnuit să experimentați astfel de simptome în timp ce organismul înlătură Candida. În timpul acestei curățări luați în considerare adoptarea unei diete formate din vegetale neprocesate și beți MULTĂ apă cu Lemon (ulei esențial de lămâie).

Uleiuri și amestecuri de uleiuri: Lemon (lămâie), Melaleuca (arbore de ceai), Oregano

Produse pe bază de uleiuri esențiale: GX Assist, PB Assist

A se lua în considerare: Lavender (levănțică), Myrrh (mir), On Guard, Patchouli (paciuli), Rosemary (rozmarin), Thyme (cimbru), Zendocrine

Protocoale sugerate:

Adulți

Utilizați protocolul GX Assist/PB Assist lunar (la început chiar mai des):

  • 1-3 capsule GX Assist zilnic, în timpul meselor, timp de 10 zile
  • Continuați cu probioticul PB Assist timp de 5 zile, 3 capsule pe zi

Amestecul pentru îndepărtarea candidozei, atribuit dr. Hill, include următoarele uleiuri esențiale (acest amestec a fost îmbogățit, iar produsul obținut poartă numele GX Assist):

  • 5 picături Lemon
  • 5 picături Melaleuca
  • 3 picături Oregano

Puneți uleiurile esențiale într-o capsulă și administrați-o intern, de două ori pe zi, timp de 10-14 zile, faceți o pauză de două săptămâni și repetați procedura.

Copii între 18 luni și 5 ani

Utilizați protocolul GX Assist/PB Assist adaptat după cum urmează:

  • Desfaceți o capsulă GX Assist și aplicați conținutul pe tălpi de două ori pe zi, în timpul micului dejun și al cinei. Pentru copiii mici folosiți ¼ din conținut și creșteți cantitatea pentru copiii mai mari. Continuați timp de 7-10-zile, în funcție de vârsta copilului.
  • Continuați cu probioticul PB Assist timp de 5 zile, administrat intern. O capsulă pe zi pentru copiii mai mici, 2 capsule pe zi pentru copii în vârstă de 4-5 ani.

Consumarea unei cantități mari de apă și adăugarea a 1-3 picături de Lemon în fiecare pahar de apă va grăbi procesul de curățare.

Aceste informații reprezintă o compilație de sugestii făcute de cei care au folosit uleiuri esențiale. Este un text cu caracter informativ din experiențe personale și trebuie tratată ca atare. Dacă aveți probleme medicale grave, consultați-vă doctorul. Sursa articolului “Essential Oils and More”.