Celulită (inflamația tegumentelor)

Celulita este o infecție în profunzime a pielii (de obicei mai profundă decât impetigo sau ectima). Este cel mai adesea o infecție bacteriană cu streptococ, însă uneori poate fi și o infecție cu stafilococul auriu. Printre simptome se numără o zonă înroșită și umflată a pielii, dureroasă la atingere. Apare adesea pe partea inferioară a picioarelor, însă poate apărea în orice regiune a corpului, inclusiv pe față sau ochi (celulită orbitală sau periorbitală). În stadiile avansate pot apărea bășici și/sau linii roșii care indică faptul că celulita progresează spre ganglioni limfatici.

De obicei, celulita este cauzată de o tăietură sau o lezare a pielii care să declanșeze infecția. Diabetul, sau alte infecții (ciuperca piciorului etc.) sau circulație deficitară pot cauza breșe care să permită declanșarea infecției.

Uleiuri și amestecuri de uleiuri: Frankincense, Immortelle, Melaleuca, On Guard, Oregano

Produse pe bază de uleiuri esențiale: GX Assist, PB Assist

A se lua în considerare: HD Clear, Lavender, Rosemary

Protocoale sugerate:

S-au folosit cu succes uleiuri esențiale atât aplicate local cât și administrate intern. A fost raportată folosirea cu succes a amestecului de mai jos, într-o capsulă, de 3 ori pe zi:

  • 4 picături Frankincense
  • 4 picături Melaleuca
  • 4 picături On Guard
  • 4 picături Oregano

Ca și folosirea acelorași proporții pentru aplicarea pe zona infectată.

Pentru celulita orbitală sau periorbitală picurați Immortelle sau Frankincense în jurul orbitei ochiului afectat de trei ori pe zi.

Luați, de asemenea, în considerare folosirea GX Assist și/sau a probioticelor PB assist după fiecare tratament cu antibiotice.

Aceste informații reprezintă o compilație de sugestii făcute de cei care au folosit uleiuri esențiale. Este un text cu caracter informativ din experiențe personale și trebuie tratată ca atare. Dacă aveți probleme medicale grave, consultați-vă doctorul. Sursa articolului “Essential Oils and More”.