Ciuperca piciorului (tinea pedis)

Ciuperca piciorului, diferite tipuri de dermatofitii și micoza inghinală (tinea cruris) sunt toate infecții fungice ale pielii.

Uleiuri și amestecuri de uleiuri: HD Clear, DDR Prime, Geranium, Lavender (levănțică), Melaleuca (arbore de ceai), On Guard, Thyme (cimbru), Oregano, Frankenscense (tămîie)

A se lua în considerare: Cypress (chiparos), Myrrh (mir), Peppermint (mentă)

Protocoale sugerate:

Uleiurile menționate în mod obișnuit pentru aceste infecții fungice sunt Melaleuca, Oregano, Thyme și amestecul HD Clear, folosite pentru tratarea infecției în sine. În același timp, aplicarea uleiului esențial Lavender alină și ajută la calmarea mâncărimii. În final, Geranium este un ulei excelent pentru afecțiunile pielii și pentru vindecarea acesteia.

Unul dintre protocoalele sugerate constă în realizarea amestecului de mai jos și aplicarea lui locală. Ar fi înțeleaptă realizarea unei cantități inițiale suficiente pentru primele 10 zile. Ingredientele și cantitățile necesare pentru o aplicare sunt următoarele:

  •        1 picătură Lavender
  •        1 picătură Melaleuca
  •        1 picătură Thyme
  •        Astfel, amestecarea a 30 de picături din fiecare tip de ulei ar furniza cantitatea necesară pentru 10 zile.

Aplicați 2-3 picături din acest amestec pe zona infecției de trei ori pe zi, timp de 10 zile. După cele 10 zile, aplicați Melaleuca (poate amestecată în proporție de 3:1 cu un ulei purtător) timp de 30 de zile pentru a vă asigura că ciuperca nu recidivează.

Unii au considerat eficientă aplicarea locală a DDR Prime și administrarea de 2 tablete de DDR Prime de două ori pe zi.

În cazul ciupercii piciorului, recidiva poate fi cauzată de propria încălțăminte. Puneți un disc demachiant sau puțină vată pe care ați aplicat Melaleuca sau Purify în fiecare pantof, și lăsați încălțămintea într-o pungă peste noapte.

Dacă tratați pe altcineva este o idee bună să vă curățați cu Melaleuca sau On Guard după aplicarea tratamentului pentru ca infecția fungică să nu se răspândească.

Ciuperca piciorului. Ciuperca piciorului este cauzată de un tip de fungi numite dermatofiți. Sunt trei tipuri/forme de ciuperci ale piciorului. În fiecare dintre aceste trei tipuri de ciuperci ale piciorului, în mod deosebit dacă infecția fungică cauzează infecții deschise, pot avea loc complicații sau se poate declanșa, în același timp, și o infecție bacteriană. Cele trei forme sunt:

  • Cea mai comună este între degete (cel mai adesea între al patrulea și al cincilea), fiind însoțită de crăparea sau jupuirea pielii, cu senzații de arsură sau mâncărime. Pantofii și șosetele strâmte și un mediu călduț, umed, favorizează dezvoltarea ciupercii.
  • Trichophyton rubrum fungus cauzează ciuperca de tip „în mocasin”. În acest caz printre primele simptome se numără durerile de picioare (la nivelul labei piciorului), după care talpa poate deveni uscată, groasă și solzoasă. În cazurile grave, infecția se poate extinde la unghii.
  • Cea mai puțin comună, forma veziculoasă, este cauzată de ciuperca Trichophyton mentagrophytes. Printre simptome se numără dezvoltarea bruscă a unor vezicule pline cu lichid, de obicei pe talpă, însă pot apărea și pe partea superioară a labei piciorului. Reacțiile secundare la ciupercă pot cauza un val de vezicule cu lichid și în alte zone ale corpului precum brațe, piept, părțile laterale ale toracelui sau degete.

Este important ca utilizatorii de uleiuri esențiale să știe că în orice tip de ciupercă a piciorului infecția primară este una fungică, însă cazurile severe pot include și o infecție bacteriană. Ambele trebuie tratate.

Dermatofitia. Tinea capitis și tinea corporis sunt termenii folosiți pentru dermatofitia scalpului și pentru cea a corpului. Ambele sunt infecții fungice ce afectează stratul superior al pielii, având o formă circulară. Pot începe localizat și se pot mări menținându-și forma circulară, uneori centrul începând să se vindece în timp ce infecția se răspândește spre exterior.

Pe lângă iritația circulară, pot apărea și bășici, dermatofitia fiind de obicei însoțită de o senzație de mâncărime. Dermatofitia scalpului, frecventă la copii, poate lăsa și locuri fără păr. Infecția se poate transmite de la persoană la persoană dacă se folosește aceeași îmbrăcăminte sau dacă există contact frecvent. Și câinii pot fi purtători.

Forma veziculoasă. Este un alt tip de infecție fungică, cunoscută sub denumirea de tinea cruris. Este, de asemenea, roșie, însoțită de o senzație de mâncărime, uneori sub formă de cerc. De obicei este întâlnită în zonele calde și umede ale corpului, atleții sau persoanele supraponderale având această erupție în zona genitală, în cea a feselor sau pe coapsa interioară.

Aceste informații reprezintă o compilație de sugestii făcute de cei care au folosit uleiuri esențiale. Este un text cu caracter informativ din experiențe personale și trebuie tratată ca atare. Dacă aveți probleme medicale grave, consultați-vă doctorul. Sursa articolului “Essential Oils and More”.