Colici

Bebelușii noștri sunt un dar prețios și dorim să le împlinim toate nevoile. Atunci când plâng o perioadă lungă de timp suntem îngrijorați pentru că simțim că există o nevoie pe care nu o recunoaștem și nu o îndeplinim. Unii vorbesc despre colici ca având „mulți 3”. Un copil cu vârsta cuprinsă între 3 săptămâni și 3 luni care plânge continuu mai mult de 3 ore, cel puțin 3 zile pe săptămână, 3 sau mai multe săptămâni la rând, are colici. Pe măsură ce cresc, bebelușii învață să își controleze plânsul, și vor dispărea.

Atingerea liniștitoare a unui părinte iubitor îi va ajuta să se oprească mai repede. Dacă atingerea este combinată cu efectele liniștitoare ale unui ulei esențial, va fi și mai util. Geranium, Lavender (levănțică) și amestecurile ce ajută digestia au proprietățile necesare și sunt destul de delicate, dacă sunt folosite cu un ulei purtător, pentru pielea sensibilă a bebelușului.

Uleiuri și amestecuri de uleiuri: Coriander (semințe de coriandru), DigestZen, Ginger (ghimbir), Geranium, Lavender (levănțică), Peppermint (mentă).

A se lua în considerare: Bergamot (bergamotă), Black Pepper (piper negru), Fennel (fenicul), Marjoram (sovârf), Melissa (roiniță), Wild Orange (portocal dulce).

Protocoale sugerate:

Aplicare: Pregătiți o diluție delicată din DigestZen, Ginger și unul sau două dintre uleiurile de mai sus într-un ulei purtător potrivit, precum uleiul de cocos. Folosiți o diluție de 5% sau mai puțin (5 picături la 1 lingură de ulei purtător). Se poate aplica direct uleiul purtător, urmat de 1-2 picături de ulei esențial. Încălziți-vă în prealabil mâinile pentru a le pregăti pentru un masaj plăcut. Folosind mișcări circulare, masați cu acest unguent abdomenul și zona lombară a spatelui bebelușului, după care țineți-l în brațe și dezmierdați-l. Asigurați-vă că bebelușul este cald. Pregătiți o compresă caldă cu același unguent, iar după masaj puneți-o pe stomacul sau spatele bebelușului pentru continuarea senzației de confort.

Aplicarea unguentului pe labele picioarelor este, de asemenea, eficientă.

Precauții: Verificați dacă uleiurile pe care le folosiți pot fi folosite în siguranță la bebeluși. Amintiți-vă că pielea acestora este sensibilă. De asemenea, nu lăsați bebelușul să se frece la ochi după ce a atins zona în care au fost aplicate uleiurile esențiale.

Aceste informații reprezintă o compilație de sugestii făcute de cei care au folosit uleiuri esențiale. Este un text cu caracter informativ din experiențe personale și trebuie tratată ca atare. Dacă aveți probleme medicale grave, consultați-vă doctorul. Sursa articolului “Essential Oils and More”.