Congestie

Congestia nazală sau a sinusurilor este urmarea inflamării pasajelor nazale sau a cavităților sinusurilor. Inflamarea poate fi urmarea unei varietăți de afecțiuni precum răceala, gripa, sinuzita sau alergiile. Aceste infecții bacteriene sau virale sau alergenii pot cauza iritarea membranelor care, în schimb, determină organismul să producă mucus în exces. Combinarea acestora duce la lipsa de aer și disconfortul experimentat de cei mai mulți.

Uleiuri și amestecuri de uleiuri: Breathe, Eucalyptus (eucalipt), Lavender (levănțică), Lemon (lămâie), On Guard, Lime, Oregano, Peppermint (mentă)

A se lua în considerare: antibacterial/viral: Clove (cuișoare), Marjoram (sovârf), Melaleuca (arbore de ceai), Thyme (cimbru), Sandalwood (santal); reducerea mucusului: Clove, Cypress (chiparos), Ginger (ghimbir), Melaleuca, Thyme

Protocoale sugerate:

Aplicare locală:

  • Breathe în jurul nărilor și/sau pe piept. Combinați-l cu Eucalyptus în jurul nărilor în cazuri mai severe.
  • Unii au descoperit că 1-2 picături de On Guard aplicate local în zona sinusurilor și/sau în exteriorul nărilor va ajuta la îndepărtarea congestiei. Dacă uleiurile esențiale sunt prea puternice, folosiți-le împreună cu un ulei purtător.

Oil pulling: 1-2 picături din uleiul sau uleiurile esențiale alese în 30 ml de apă. Plimbați uleiurile prin gură timp de 20-30 de secunde, după care înghițiți. Încercați:

  • Cel mai recomandat amestec este: 2 picături Lemon, 2 picături Lavender și 2-4 picături Peppermint. Cu cât e mai mult Peppermint, cu atât e mai bine.
  • Alte combinații: Cinnamon (scorțișoară) și Lemon (delicat), On Guard (puternic), Oregano (foarte puternic)
  • Unele persoane sunt prea sensibile la „oil pulling”, folosirea aceleiași combinații sub formă de capsule aducând alinare.

Inhalații: Folosiți uleiurile alese prin una dintre următoarele metode:

  • Difuzie, inhalare sau pur și simplu inspirați profund direct din sticluță.
  • Faceți un cort de abur
  • Puneți câteva picături într-o cană cu apă fierbinte și inspirați profund vaporii.

Aceste informații reprezintă o compilație de sugestii făcute de cei care au folosit uleiuri esențiale. Este un text cu caracter informativ din experiențe personale și trebuie tratată ca atare. Dacă aveți probleme medicale grave, consultați-vă doctorul. Sursa articolului “Essential Oils and More”.