Conjunctivită

Ochii roșii sunt numiți conjunctivită. Conjunctiva este membrana care acoperă corneea. Mai mulți agenți iritanți pot cauza inflamarea conjunctivei. În copilărie, cel mai comun este reprezentat de o infecție virală. Și infecțiile bacteriene, alergiile și produsele chimice pot crea aceleași simptome.

Pentru aceste tipuri de infecții, uleiurile esențiale antivirale și antibacteriene pot fi aplicate în jurul orbitei osoase a ochiului (evitați contactul uleiului cu ochiul). La copiii mici, uleiurile pot fi aplicate și pe tălpi.

Acolo unde cauza este o reacție alergică, folosirea uleiurilor esențiale care tratează celelalte simptome alergice (Lavender – levănțică, Lemon – lămâie, Peppermint – mentă) va reduce, de asemenea, disconfortul de la nivelul ochiului. Compresele reci vor contribui, de asemenea, la reducerea disconfortului.

Uleiuri și amestecuri de uleiuri: Eucalyptus (eucalipt), Lavender, Melaleuca (arbore de ceai), Purify

A se lua în considerare: Frankincense (tămâie), On Guard, Oregano (diluție)

Protocoale sugerate:

Pentru copiii mai mari și pentru adulți (cei care pot rezista atingerii zonei):

Aplicați câte 2-3 picături de Lavender și Melaleuca în jurul orbitei oculare. Puneți picăturile în palmă și aplicați uleiurile pe pleoape cu vârful degetului.

Pentru copiii mai mici:

Aplicați câte 2 picături de Lavender și Melaluca pe 1/3 de disc de bumbac(demachiant), după care puneți discul pe exteriorul unui ocluzor (plasture ocular), astfel încât să nu intre în contact direct cu ochiul sau pleoapa. Puneți ocluzorul pe ochiul afectat.

Repetați procedura de 2-4 ori pe parcursul zilei. În același timp, frecționați labele picioarelor cu Purify (punctele reflexogene sunt degetul mare și următoarele două).

Seara repetați tratamentul pentru ochi, iar la picioare înlocuiți Purify cu Eucalyptus. Repetați protocolul zilnic, până când roșeața dispare, și încă două zile.

Precauții: copilul să nu se frece sau scarpine la ochi, iar picioarele să fie acoperite cu șosete, astfel încât uleiurile esențiale să nu se transfere de pe picioare în alte zone.

Aceste informații reprezintă o compilație de sugestii făcute de cei care au folosit uleiuri esențiale. Este un text cu caracter informativ din experiențe personale și trebuie tratată ca atare. Dacă aveți probleme medicale grave, consultați-vă doctorul. Sursa articolului “Essential Oils and More”.