Constipație

De obicei constipația implică scaune rare și/sau dificile și tari. La mai puțin de 3-4 scaune pe săptămână se consideră a fi constipație, fiind nevoie de măsuri de ameliorare a afecțiunii. A se lua în considerație Clean & Restore și nu uitați alimentația este extrem de importantă! Legume și fructe crude, smoothy-uri, un regim vegan crud in general ar ajută enorm.

Constipația, ca și alte afecțiuni ale sistemului digestiv, poate fi un simptom al altor cauze. În timp ce tratați simptomul, nu ignorați ceea ce ar putea fi cauza problemei, fie cea dieta, stresul emoțional sau o afecțiune (medicamentele pentru dureri cauzează deseori constipație).

Uleiuri și amestecuri de uleiuri: Cassia (cassia/scorțișoară chinezească), DigestZen, Marjoram (sovârf), Rosemary (rozmarin).

A se lua în considerare: Ginger (ghimbir), Lemon (lămâie), Peppermint (mentă), Sandalwood (santal), Thyme (cimbru).

Protocoale sugerate:

Pentru ameliorarea simptomelor, folosiți una dintre următoarele sugestii:

  • 2-3 picături DigestZen (nediluat), administrate oral sau într-o capsulă.
  • Diluați 1-5 picături Cassia într-o cană cu apă caldă, amestecați bine și beți amestecul evitând contactul acestuia cu buzele. Puteți adăuga și o lingură de miere.
  • Masați abdomenul cu Marjoram și/sau Rosemary într-o diluție de 50% cu un ulei purtător. Este utilă și administrarea internă a uleiurilor esențiale.

Sunt utile și celelalte uleiuri esențiale menționate mai sus.

Aceste informații reprezintă o compilație de sugestii făcute de cei care au folosit uleiuri esențiale. Este un text cu caracter informativ din experiențe personale și trebuie tratată ca atare. Dacă aveți probleme medicale grave, consultați-vă doctorul. Sursa articolului “Essential Oils and More”.