Crup

Crup este o boala destul de comună în rândul copiilor, cauzată, de obicei, de o infecție virală în partea superioară a sistemului respirator. Pe măsură ce infecția înaintează, traheea și laringele devin iritate și inflamate. Aceasta duce la răgușeală și tusea aspră, „lătrătoare”, specifică crupului. Cei mai predispuși la dezvoltarea unor simptome mai severe sunt bebelușii și copiii cu vârsta mai mică de 3-4 ani, iar ca urmare a căilor respiratorii mai înguste, sunt mai predispuși să dezvolte tusea caracteristică.

Tusea lătrătoare poate fi însoțită de simptome similare celor ale unei răceli obișnuite, inclusiv febră însoțită de nas înfundat și rinoree. În timpul primelor zile ale bolii, aceasta este contagioasă, și ar trebui să se ia măsurile de precauție pentru a nu răspândi boala.

Uleiuri și amestecuri de uleiuri: Breathe, Frankincense, Peppermint

A se lua în considerare: Lemon, Marjoram, Thyme

Protocoale sugerate:

Aplicați împreună cu 6-12 picături de ulei purtător câte 2 picături de Breathe, Frankincense și Peppermint în regiunea pieptului copilului (pentru bebeluși diluați chiar mai mult). Amestecul de uleiuri poate fi aplicat și pe tălpi și spate. Repetați procedura la fiecare una până la trei ore, până când tusea încetează. Protejați copiii mici pentru a nu transfera uleiurile de pe piept etc. la ochi.

Aceste informații reprezintă o compilație de sugestii făcute de cei care au folosit uleiuri esențiale. Este un text cu caracter informativ din experiențe personale și trebuie tratată ca atare. Dacă aveți probleme medicale grave, consultați-vă doctorul. Sursa articolului “Essential Oils and More”.