Demență

Demența nu este o boală, ci mai degrabă descrierea unui grup de simptome comune mai multor afecțiuni. Simptomele includ pierderea memoriei, a abilităților lingvistice, a rațiunii, a abilităților sociale și a altor funcții ale creierului într-o asemenea măsură încât ajunge să interfereze cu funcționarea normală a celui afectat. Persoanele afectate poate manifesta schimbări de dispoziție și de comportament. Doar pierderea memoriei nu este considerată a fi demență, ci doar pierderea a cel puțin două dintre principalele funcții ale creierului.

Simptomele demenței se întâlnesc rar înaintea vârstei de 60 de ani, iar riscul crește odată cu înaintarea în vârstă. Între 50 și 60% dintre cazurile de demență sunt cauzate de Alzheimer. Alte afecțiuni care duc la instalarea demenței sunt: boala difuză cu corpi Lewy, demența vasculară (multe atacuri cerebral-vasculare minore), boala Huntington, scleroza multiplă, boala Parkinson și boala Pick. Și deficitul de substanțe nutritive, consumul cronic de alcool, infecții ale creierului și tumorile pot duce la simptome ale demenței.

Uleiuri și amestecuri de uleiuri: Balance, Frankincense, Lavender, Mellisa, Patchouli, Peppermint, Rosemary, Serenity, Ylang Ylang

Produse pe bază de uleiuri esențiale: tehnica de masaj Aroma Touch, suplimentele Life Long Vitality

A se lua în considerare: Basil, Cassia, Cinnamon, Clove, Cypress, Geranium, Helichrysum, Marjoram, Myrrh, Oregano, Sandalwood

Protocoale sugerate:

Menținerea sănătății și prevenire:

Suplimentele Life Long Vitality și Balance, Frankincense sau Melissa. Aplicați local 1-3 picături din uleiul ales în zona trunchiului cerebral (la ceafă), de două ori pe zi.

Pentru ameliorarea depresiei și a problemelor de somn:

Difuzați Serenity sau Lavender. Aplicați săptămânal tehnica de masaj Aroma Touch, iar dacă este posibil chiar mai des.

Pentru agitație și depresie:

1-2 picături de Melissa și/sau Frankincense în zona trunchiului cerebral, pe tălpi, pe cerul gurii sau sub limbă.

Pentru îmbunătățirea abilităților cognitive:

1-2 picături de Patchouli în zona trunchiului cerebral, pe tălpi, pe cerul gurii sau sub limbă.

Aceste informații reprezintă o compilație de sugestii făcute de cei care au folosit uleiuri esențiale. Este un text cu caracter informativ din experiențe personale și trebuie tratată ca atare. Dacă aveți probleme medicale grave, consultați-vă doctorul. Sursa articolului “Essential Oils and More”.