Diabet

Uleiuri și amestecuri de uleiuri: Balance, Basil, Coriander, Lavender, On Guard

Produse pe bază de uleiuri esențiale: suplimente Life Long Vitality, TerraZyme

A se lua în considerare: Cassia, Cinnamon, Clove, Cypress, Eucalyptus, Frankincense, Geranium, Helichrysum, Marjoram, Peppermint

Protocoale sugerate:

Recomandarea cea mai frecventă pentru toate tipurile de diabet este adoptarea unor obiceiuri bune în ceea ce privește alimentația, alimentele adecvate și suplimentele Life Long Vitality fiind obligatorii. Acestea ar trebui combinate cu activitate fizică și pierderea în greutate, dacă sunteți supraponderal.

Diabetul de tip 2

Protocolul cu uleiuri esențiale sugerat cel mai des este:

 • Frecție la picioare cu Balance dimineața
 • Luați o capsulă cu 8-10 picături de Coriander și/sau Basil în timpul zilei
 • Luați în considerare și o capsulă cu 2 picături de On Guard
 • Frecție la picioare cu Lavender seara

Ar trebui luate în considerare și alte uleiuri esențiale. O persoană a raportat rezultate pozitive în urma folosirii TerraZyme. Învățați să vă înțelegeți organismul și să simțiți de ce aveți nevoie. Uneori în cazul bolilor cronice precum diabetul organismul pare a „obosi” cu un anumit ulei esențial. Odată cu trecerea timpului acesta își pierde eficiența, fiind nevoie să îl înlocuiți temporar cu un alt ulei.

Diabetul de tip 1

Există indicii conform cărora Diabetul de tip 1 poate fi declanșat de o infecție virală, după care se transformă într-o boală autoimună în care celulele beta din pancreas sunt distruse de-a lungul unei perioade îndelungate de timp. De aceea, dacă boala abia s-a declanșat, consultați și secțiunea Afecțiuni autoimune.

Unii au raportat rezultate bune în ceea ce privește stabilizarea și reducerea nevoii de insulină în urma folosirii suplimentelor Life Long Vitality. Pe lângă acestea, curățarea sau detoxificarea organismului prin folosirea uleiurilor esențiale (vedeți secțiunea Detoxificare) ajută pancreasul și procesul digestiv.

Există articole ce raportează reducerea semnificativă a nevoii de insulină în urma adoptării unei diete foarte stricte, ca ș a dietei vegane. Puteți citi astfel de experiențe în secțiunea Experiențe și mărturii și în diverse articole disponibile pe internet.

Ulcerul diabetic al piciorului

Aplicarea locală a Lavender este eficientă în cazul ulcerului simplu, însă dacă situația este mai gravă, adăugați și:

 • Helichrysum
 • Frankincense

Aplicați de cel puțin două ori pe zi, pe zona afectată. Regularitatea este importantă în aplicarea uleiurilor esențiale.

Observație: Ulcerele diabetice severe pot fi foarte periculoase, fiind nevoie de asistență de specialitate.

Prediabetul

Suplimentele Life Long Vitality, GX Assist/PB Assist și Zendocrine (vedeți secțiunea Detoxificare), controlul greutății și activitate fizică, dacă este necesar putându-se lua în considerare utilizarea uleiurilor esențiale sugerate pentru diabetul de tip 2.

Diabetul este o afecțiune în urma căreia organismul nu poate transporta glucoza din sânge celulelor organismului. Atunci când mâncăm, alimentele sunt descompuse în glucoză. Apoi, glucoza este transportată la celulele din mușchi, grăsime și ficat, acolo unde funcționează pe post de combustibil pentru corpurile noastre. Pentru ca celulele noastre să asimileze glucoza, aceasta trebuie să fie însoțită de un facilitator numit insulină. Insulina este produsă de pancreas. Dacă pancreasul nu produce cantitatea adecvată de insulină sau dacă celulele noastre nu o pot procesa rezultă diabetul. Deoarece glucoza nu este utilizată, aceasta se acumulează în vasele de sânge, ducând la formarea unui indicator comun al diabetului, un nivel crescut al glicemiei.

Printre simptomele diabetului se numără:

 • Oboseală
 • Sete
 • Urinare frecventă
 • Senzație de foame
 • Pierdere în greutate
 • Vedere încețoșată
 • Amorțeală sau furnicături ale picioarelor

Există trei tipuri majore de diabet. Diabetul de tip 1, cunoscut și ca diabet juvenil; diabetul de tip 2, fiind cea mai comună formă și afectând între 90 și 95% dintre persoanele cu diabet; și diabetul gestațional, care se declanșează în timpul sarcinii și afectează aproximativ 4% dintre femeile însărcinate. De asemenea, prediabetul corelează cu sindromul metabolic.

Diabetul de tip 1

Aceasta este o boală autoimună. Sistemul imunitar al organismului atacă și distruge celulele care produc insulină din pancreas (celulele beta). În prezent nu se știe ce declanșează boala, însă sunt sugerați factori genetici, factori de mediu și infecții virale. Din momentul declanșării procesului, în 5 până la 10 ani, sunt distruse toate celulele beta din pancreas. Fără insulină, organismul nu primește combustibilul necesar celulelor, așa că trebuie suplimentat în mod artificial. Cei care suferă de diabet de tip 1 își monitorizează nivelul de glucoză (glicemia) și folosesc injecții sau o pompă de insulină pentru a-i suplimenta nivelul. Cei care suferă de această afecțiune își pot îmbunătăți calitatea vieții luând decizii înțelepte în ceea ce privește alimentația, alegând alimente bogate în nutrienți, păstrându-și corpul puternic și menținând un stil de viață sănătos.

Diabetul de tip 2

Aproximativ 90-95% dintre cei care suferă de diabet sunt diagnosticați cu diabet de tip 2. Dintre cei care suferă de diabet de tip 2, aproximativ 80% sunt supraponderali, însă diabetul de tip 2 poate fi asociat și cu un istoric familial de diabet, vârsta înaintată, lipsa activității fizice, și un istoric de diabet gestațional. Unele etnii sunt, de asemenea, predispuse la diabet precum afro-americanii, americanii hispanici și cei din insulele Pacificului.

La persoanele cu această afecțiune pancreasul funcționează normal și produce insulină, însă organismul nu o utilizează într-un mod adecvat. Acest fenomen este numit rezistență la insulină. Simptomele diabetului de tip 2 apar de obicei lent, pe măsură ce organismului îi devine imposibil să folosească insulina produsă de pancreas. În cele din urmă, producția de insulină scade. În această afecțiune sunt utile o dietă adecvată și activitatea fizică. Unele uleiuri esențiale sunt recomandate pentru a ajuta organismul să utilizeze insulina din sânge.

Diabetul gestațional

Acest tip de diabet afectează un număr mic de femei în timpul sarcinii. De obicei se dezvoltă în ultima parte sa sarcinii și poate chiar trece neobservat. Crește riscul dezvoltării altor complicații pentru mamă și copil. După naștere, diabetul dispare, însă în 40-60% dintre cazuri există probabilitatea ca mama să dezvolte mai târziu diabet de tip 2.

Strâns asociate cu diabetul sunt:

Prediabetul

Acesta este întâlnit atunci când nivelul glucozei din sânge este mai mare decât cel normal, dar nu destul de mare încât să fie diagnosticat ca diabet. Se estimează că unul din patru adulți din Statele Unite se încadrează în această categorie. Cei cu prediabet nu doar că prezintă un risc crescut de a dezvolta diabet de tip 2 în următorii 10 ani, ci prezintă și riscul de a suferi de boli cardiovasculare. Aceste riscuri sunt reduse semnificativ în urma reducerii cu 5-7% a greutății corporale și a îmbunătățirii dietei și intensificării activității fizice.

Sindromul metabolic

Termenul este folosit pentru a descrie o persoană ce prezintă un grup de factori de risc pentru diabetul de tip 2, boli coronariene și articulare, ca și pentru accident vascular cerebral. Cei doi factori de risc cei mai importanți sunt 1) obezitatea, în mod deosebit obezitatea abdominală și 2) rezistența la insulină, sau inabilitatea organismului de a folosi insulina în mod corespunzător.

Testul A1C

Pentru cei care nu sunt familiarizați cu domeniul, A1C este scala folosită pentru măsurarea glucozei din sânge și a modului în care aceasta corelează cu diabetul. Acesta este un test folosit frecvent pentru diagnosticarea diabetului și pentru a-i ajuta pe cei care suferă de diabet să își gestioneze boala. Mai este cunoscută sub numele de hemoglobină glicată, hemoglobină glicozilată, hemoglobină A1C și HbA1c. Acest test arată media nivelului glucozei din sânge de-a lungul ultimelor 2 sau 3 luni, spre deosebire de testarea simplă a glicemiei, care arată nivelul glucozei în momentul testării.

Cei care nu suferă de diabet vor avea valori mai mici de 5%, iar cei cu diabet de tip 1 sau diabet de tip 2 vor avea valori mai mari de 6.5-7% pe scala de mai jos.

A1C Valoare medie a glucozei în sânge
5% 95,5
6% 125
6,5% 139,75
7% 154,5
8% 184
9% 213,5

Aceste informații reprezintă o compilație de sugestii făcute de cei care au folosit uleiuri esențiale. Este un text cu caracter informativ din experiențe personale și trebuie tratată ca atare. Dacă aveți probleme medicale grave, consultați-vă doctorul. Sursa articolului “Essential Oils and More”.