Diaree

Uleiuri și amestecuri de uleiuri: DigestZen, Fennel, Ginger, Peppermint, Sandalwood

Produse pe bază de uleiuri esențiale: GX Assist, PB Assist

A se lua în considerare: Cinnamon, Cypress, Eucalyptus, Geranium, Roman Chamomile

Protocoale sugerate:

DigestZen poate fi administrat oral sau local. Pentru administrarea orală adăugați 3-4 picături într-o înghițitură de apă sau suc. Local, aplicați 3-4 picături pe regiunea inferioară a stomacului. La copii și bebeluși aplicați local și diluați cu un ulei purtător. La bebeluși, uleiurile sunt eficiente dacă sunt aplicate pe tălpi.

Ginger și Peppermint sunt, de asemenea, bune pentru liniștirea unui stomac supărat.

Cinnamon sau Cassia aplicate local, împreună cu un ulei purtător, pe partea inferioară a stomacului, sunt foarte utile pentru diaree.

Infecție bacteriană sau virală, sau un parazit?

Dacă se cunoaște tipul infecției, luați în considerare folosirea unui ulei pentru acel tip de infecție, dacă nu este inclus în protocolul de mai sus.

ANTIBACTERIAN: Basil, Cassia, Cinnamon, Clove, Cypress, Eucalyptus, Geranium, Lavender, Lemon, Lime, Marjoram, Melaleuca, Myrrh, On Guard, Oregano, Peppermint, Rosemary, Thyme, Wild Orange

ANTIVIRAL: Basil, Cassia, Cinnamon, Clove, Eucalyptus, Frankincense, Helichrysum, Lemon, Lemongrass, Marjoram, Melaleuca, Melissa, Myrrh, On Guard, Oregano, Thyme

PARAZIȚI: Cinnamon, DigestZen, Lemon, Melaleuca, Mountain Savory, On Guard, Oregano, Roman Chamomile, Thyme

Diareea este caracterizată de scaune apoase frecvente. Cele mai comune cauze ale diareei sunt:

  • O infecție virală ușoară, cunoscută sub numele de gastroenterită virală. Aceasta este, de asemenea, cunoscută ca răceală la stomac.
  • Diareea călătorului sau „răzbunarea lui Montezuma” este descrisă mai detaliat mai jos.

Alte cauze sunt: intoxicația alimentară, alergii alimentare, reacții la medicamente sau la proceduri medicale, și ca efect al altor afecțiuni mai grave precum boala Crohn, diabetul, și colita ulceroasă.

Diareea călătorului („răzbunarea lui Montezuma”) este o dificultate întâmpinată frecvent de cei care călătoresc. De obicei este vorba despre o infecție bacteriană, însă poate fi cauzată de o diversitate de virusuri și paraziți. Diareea este cel mai comun simptom, putând fi însoțită de dureri abdominale, febră, gaze, pierderea apetitului și vărsături, în funcție de agentul infecțios. Cea mai comună infecție bacteriană în rândul călătorilor este E.coli, cea mai comună infecție virală este gastroenterita, iar cei mai comuni paraziți sunt giardia și Cryptosporindium parvum. Pentru alte infecții gastrice, consultați și secțiunile Dizenterie, Intoxicație alimentară și Răceală la stomac.

Infecția cu E.coli este intoxicația alimentară comună celor care călătoresc. Carnea care nu a fost depozitată și pregătită cum trebuie, zone insalubre de pregătire a hranei, produse lactate sau cu maioneză care nu au fost depozitate în frigider și ouă sau carne care nu au fost gătite destul reprezintă surse posibile de infecție.

Simptomele apar de obicei la 24 până la 72 de ore de la infectare. Cel mai comun simptom constă într-o diaree bruscă, severă, ce poate fi însoțită de sângerare. Alte simptome pot include dureri abdominale, febră, gaz, și/sau pierderea apetitului. Rareori sunt însoțite și de vărsături.

Dizenteria virală, numită și gastroenterită virală sau răceală la stomac este o infecție virală și poate fi cauzată de o varietate de virusuri precum adenovirusuri, astrovirusuri, calcivirusuri, norovirusuri și rotavirusuri. Ultimele două categorii de virusuri sunt comune în rândul copiilor, în timp ce calcivirusurile reprezintă agenți infecțioși mai comuni în rândul adulților. Niciuna dintre aceste rădăcini de virusuri nu au legătură cu cele care cauzează răceala obișnuită sau gripa și care afectează sistemul respirator.

Simptomele apar la scurt timp după contactarea infecției, de obicei după 4 până la 48 de ore. De obicei, simptomele includ durere abdominală, greață și vărsături, urmate de diaree. Pot fi însoțite și de o febră scăzută și dureri de cap, însă de obicei simptomele sunt diferite de cele ale virozelor respiratorii care, de obicei, includ febră ridicată, dureri de mușchi, oboseală și congestie nazală.

Giardia și criptosporidioza (Giardia lamblia și Cryptosporindium parvum) sunt protozoare ce infectează tractul digestiv și cauzează o formă ușoară de dizenterie, numită de obicei diareea călătorului („răzbunarea lui Montezuma”).

Simptomele infectării cu giardia apar abia după una la trei săptămâni după infectare. Atunci când apar, printre simptome se numără balonarea cu un gaz urât mirositor, dureri de cap, febră scăzută, greață și vărsături. Criptosporidioza este de obicei mai ușoară, însă printre simptome se pot număra o diaree severă ce începe cu 7 la 10 zile după expunere, greață și vărsături. De obicei nu este însoțită de febră.

Aceste informații reprezintă o compilație de sugestii făcute de cei care au folosit uleiuri esențiale. Este un text cu caracter informativ din experiențe personale și trebuie tratată ca atare. Dacă aveți probleme medicale grave, consultați-vă doctorul. Sursa articolului “Essential Oils and More”.