Dificultate de procesare auditivă

Dificultatea de procesare auditivă (APD) este o tulburare în cadrul căreia copilul (sau individul) poate auzi corect, însă nu poate procesa sau înțelege anumite sunete. Aceasta înseamnă că ei ar putea auzi toate notele de pe un portativ la fel de clar, însă poate încurca cuvintele sau structura frazei în timp ce procesează sunete complexe. Acest lucru devine și mai dificil dacă se află într-un mediu în care există mult zgomot de fond. Rapoartele sugerează că această problemă poate afecta nu mai puțin de 5% dintre școlari.

Potrivit literaturii de specialitate, cererea „Spune-mi cum sunt similari un măr și un păr”, pentru un copil cu APD poate suna: „Spune-mi cum sunt similari un păr și un măr”, sau chiar „Spune-mi cum sunt similare o vacă și un fir de păr”.

Mulți copii vor „depăși” această tulburare, în timp ce alții vor rămâne cu dificultăți. Ajutorul și tehnicile terapeutice pot duce la rezultate pozitive.

Uleiuri și amestecuri de uleiuri: Balance, Lemon, Line, Vetiver, Wild Orange

A se lua în considerare: Peppermint

Protocoale sugerate:

Până în prezent dispunem de informații limitate cu privire la posibile protocoale utile în tratarea acestei afecțiuni. O persoană a avut succes în urma difuzării de Wild Orange, Vetiver sau Lime în clasa în care învăța un copil cu APD.

Ar putea fi utile experiența și protocoalele asociate tulburărilor de procesare senzorială.

Aceste informații reprezintă o compilație de sugestii făcute de cei care au folosit uleiuri esențiale. Este un text cu caracter informativ din experiențe personale și trebuie tratată ca atare. Dacă aveți probleme medicale grave, consultați-vă doctorul. Sursa articolului “Essential Oils and More”.