Diverticulită

Uleiuri și amestecuri de uleiuri: Clove, DigestZen, Frankincense, Ginger, Lemon, Peppermint, Rosemary, Zendocrine (amestec uleiuri)

Produse pe bază de uleiuri esențiale: GX Assist, Life Long Vitality, PB Assist, Zendocrine Detoxification Complex (tablete)

A se lua în considerare: Cinnamon, Lavender

Protocoale sugerate:

Protocol 1: GX Assist și Zendocrine le oferă un ajutor imediat și susținere pe termen lung celor afectați de această boală, fiind sugerat următorul protocol de 3 luni:

 • Primă lună:
  • Utilizați GX Assist în conformitate cu indicațiile de pe produs (3 tablete pe zi, timp de 10 zile), în timpul meselor. OBSERVAȚIE: S-ar putea ca pentru unii să fie prea puternice (pot apărea reacții cutanate sau alte forme de disconfort pe măsură ce organismul se detoxifică). Dacă este și cazul dumneavoastră, reduceți doza la o tabletă pe zi, timp de 10 zile.
  • Continuați cu PB Assist pentru popularea florei intestinale, fără a mai lua GX Assist.
 • A doua lună:
  • Utilizați GX Assist și PB Assist conform indicațiilor de mai sus (dacă a fost nevoie să reduceți doza la o capsulă pe zi, dacă este posibil, măriți-o la 2 sau 3 tablete)
  • Utilizați și Zendocrine și Zendocrine Detoxification Complex întreaga perioadă (30 de zile). Luați 1 tabletă de Zendocrine Detoxification Complex o dată pe zi. Introduceți 5 picături de Zendocrine într-o capsulă gelatioasă și luați una pe zi.
 • A treia lună:
  • Repetați procedurile din cea de-a doua lună.

Protocol 2: Ginger, Peppermint și Zendocrine contribuie la calmarea tractului digestiv și au proprietăți antibiotice pentru a contracara infecția bacteriană. De obicei este suficientă administrarea orală a unei capsule ce conține între două și patru picături. Uleiurile esențiale pot contribui la alinarea imediată a durerii și la reducerea infecției, însă dincolo de aceste aspecte, pe termen lung, ar trebui să se pună accentul pe adoptarea unei diete adecvate și administrarea suplimentelor:

 • Se recomandă includerea fibrelor în dietă
 • Suplimentele Life Long Vitality vor echilibra aportul de elemente nutritive
 • Probioticele vor întări sistemul digestiv și sistemul imunitar

Multe persoane, de obicei după împlinirea vârstei de 40 de ani, dezvoltă mici umflături sau protuberanțe în tractul digestiv, cel mai frecvent în intestinul gros. Aceste protuberanțe sunt cunoscute ca diverticuli. Nu sunt neobișnuite, nici dureroase, și pot trece neobservate ani la rând. Prezența diverticulilor este numită diverticuloză. Repetăm, această afecțiune poate cauza probleme sau poate trece neobservată. Dacă unul sau mai mulți diverticuli se infectează și se inflamează, vă confruntați cu diverticulită. Aceasta poate cauza dureri abdominale ușoare sau severe și poate fi însoțită de greață, diaree, constipație sau febră.

Următoarele informații provin din Medical News Today:

 • Se crede că 50% dintre oameni au diverticuloză până la împlinirea vârstei de 50 de ani, iar 70% dintre ei o au înainte de împlinirea vârstei de 80 de ani. Experții spun că trei sferturi dintre oamenii cu diverticuloză nu vor manifesta niciodată simptome (diverticuloză asimptomatică). Celălalt sfert, cei care manifestă simptome, au diverticulită.
 • Lipsa fibrelor din alimentație se crede a fi principala cauză a formării diverticulilor (pungi care se formează în peretele colonului). Fibrele ajută scaunul să rămână moale. Dacă nu consumați suficiente fibre, iar scaunul este tare, se depune mai multă presiune pe colon atunci când mușchii împing scaunul în jos – această presiune duce la apariția diverticulilor. Aceștia apar atunci când porțiunile mai slabe ale stratului exterior al mușchiului colonului cedează deoarece ceea ce se află în stratul interior a reușit să treacă.
 • Potrivit unui studiu, nu există o corelație între diventriculoză și consumul de nuci, semințe și porumb.

Aceste informații reprezintă o compilație de sugestii făcute de cei care au folosit uleiuri esențiale. Este un text cu caracter informativ din experiențe personale și trebuie tratată ca atare. Dacă aveți probleme medicale grave, consultați-vă doctorul. Sursa articolului “Essential Oils and More”.