Eczemă și psoriazis

Uleiuri și amestecuri de uleiuri: HD Clear, Geranium, Lavender, Melaleuca

Produse pe bază de uleiuri esențiale: GX Assist, suplimente Life Long Vitality, Zendocrine

A se lua în considerare: Frankincense, Grapefruit, Helichrysum, Lemon, Myrrh, Roman Chamomile

Protocoale sugerate:

HD Clear este un amestec ce include 17 uleiuri esențiale combinate pentru a trata o varietate amplă de infecții bacteriene, virale, fungice sau protozoice ale pielii.

Se pot dovedi eficiente și amestecurile făcute în casă. Luați în considerare utilizarea următoarelor uleiuri esențiale:

 • Pentru alinarea senzației de mâncărime – Lavender
 • Pentru vindecarea pielii – Geranium, Frankincense, Helichrysum și Myrrh
 • Pentru infecție – Melaleuca, On Guard, Oregano (este picant, folosiți-l cu grijă)
 • Amestecați cu ulei de cocos extravirgin, care are beneficii asupra pielii

Pentru candida sau afecțiuni interne – GX Assist/ PB Assist, Zendocrine sau Lemon cu apă.

Printre amestecurile sugerate de alții se numără:

Unguentul #1:

 • 1 linguriță de ulei purtător precum uleiul de cocos extravirgin
 • 20 picături Lavender
 • 20 picături Geranium
 • 20 picături Melaleuca

Unguentul #2:

 • 1 linguriță de ulei purtător precum uleiul de cocos extravirgin
 • 10 picături Lavender
 • 5 picături Helichrysum
 • 5 picături Myrrh
 • 3 picături Melaleuca (dacă există o infecție locală)

Folosiți unguentele pentru aplicare locală, în zona afectată.

Pentru zone mai extinse, adăugați între 6 și 12 picături de Lavender sau alte uleiuri la baie.

În cele din urmă, înțelegeți faptul că de multe ori afecțiunea de la nivelul pielii este cauzată de o infecție internă, iritația pielii fiind doar o manifestare a candidei interne. Astfel, luați în considerare folosirea unui amestec de curățare precum GX Assist/ PB Assist sau Zendocrine. Combinați folosirea amestecului cu suplimentele Life Long Vitality pentru echilibrarea aportului nutritiv. În unele cazuri de prezență prelungită a eczemei, a fost necesară repetarea de mai multe ori a protocolului cu GX Assist.

Dermatita și eczema sunt termeni generali folosiți pentru tipurile de inflamații ale pielii, în timp ce psoriazisul este o afecțiune mai specifică ce se manifestă printr-o inflamație similară. Toate duc la înroșirea și inflamarea pielii, iar termenii se suprapun și sunt uneori confundați. Pentru a diferenția psoriazisul de alte afecțiuni este nevoie de testări elaborate. Iată câteva dintre caracteristicile generale ale fiecăreia.

Dermatita este cauzată fie de o reacție iritativă, fie de una alergică la un element ce intră în contact cu pielea. Un factor iritant poate fi contactul excesiv cu săpun sau alți agenți de curățare, un produs chimic folosit într-un anumit domeniu sau chiar de diferite tipuri de produse de igienă. O reacție alergică este diferită deoarece contactul cu factorul alergen poate fi întâmplător, iar erupția cutanată poate apărea la 24 până la 48 de ore după contact. Un exemplu de un astfel de factori alergen poate fi nichelul folosit în bijuterii, coloranți, substanțe adezive, medicamente, conservanți etc. Simptomul primar constă în înroșirea pielii și prezența senzației de mâncărime în zona de contact.

Eczema, un tip de dermatită (cea mai comună este dermatita atopică) se crede a fi urmarea unui defect genetic, deși cauza exactă este necunoscută. Erupția cutanată este de obicei declanșată de contactul cu un agent iritant sau alergen. Este mai comună la bebeluși și copii mici. Erupția este caracterizată de înroșirea pielii și prezența senzației de mâncărime, însă de obicei aceasta nu se descuamează ca în cazul psoriazisului.

Psoriazisul este întâlnit de obicei la adulți, fiind o afecțiune care îi însoțește toată viața. Unii autori sugerează că ar fi o afecțiune autoimună. Psoriazisul este urmarea unor tulburări interne, neapărând în urma contactului cu un agent iritant sau alergen, deși poate fi declanșat de iritații ale pielii sau chiar de condițiile meteo sau de stresul fizic sau emoțional. Din cauza unui dezechilibru în organism este produsă piele în exces, astfel că pielea roșie inflamată este acoperită de solzi albi-argintii care se descuamează. Aceste locuri pot deveni dureroase și fierbinți.

În cazul fiecăreia dintre aceste afecțiuni, leziunile deschise pot duce la infecții secundare, complicând situația. În cele din urmă, trebuie să înțelegem faptul că iritațiile pielii sunt deseori declanșate de toxinele ce sunt eliminate din organism. Astfel, o candidă internă poate declanșa o eczemă sau un psoriazis extern.

Aceste informații reprezintă o compilație de sugestii făcute de cei care au folosit uleiuri esențiale. Este un text cu caracter informativ din experiențe personale și trebuie tratată ca atare. Dacă aveți probleme medicale grave, consultați-vă doctorul. Sursa articolului “Essential Oils and More”.