Endometrioză

Endometrul este țesutul care căptușește interiorul uterului. În cazul endometriozei, același tip de țesut se regăsește și în afara uterului, de cele mai multe ori în apropierea acestuia, la nivelul ovarelor, a trompelor uterine, pe suprafața externă a uterului, pe ligamentele care îl susțin, și pe alte suprafețe ale cavității abdominale. Foarte rar poate fi găsit și la nivelul altor părți ale corpului.

Acest endometru care se dezvoltă în afara uterului răspunde la ciclul menstrual în moduri asemănătoare țesutului din interiorul uterului, inclusiv prin îngroșare și sângerare. Procesul creează disconfort și durere la fiecare ciclu menstrual.

Uleiuri și amestecuri de uleiuri: Clary Sage, ClaryCalm, Deep Blue, Frankincense, Sandalwood, Whisper

Produse pe bază de uleiuri esențiale: Phytoestrogen Lifetime Complex

A se lua în considerare: Cypress, Eucalypus, Geranium, On Guard, Rosemary

Protocoale sugerate:

Dr. David K. Hill, în prezentarea sa referitoare la amestecul hormonal Balance face o observație importantă: „Uleiul esențial Frankincense ar trebui, de asemenea, luată în considerare în cazul afecțiunilor uterului precum chisturi, fibroide etc. Folosiți-l pentru reducerea anormalităților existente sau luați în considerare folosirea lui pentru prevenirea formării lor. Frankincense va echilibra, de asemenea, sistemul endocrin. Folosiți-l aplicând 2-3 picături sub limbă în fiecare seară și dimineață.”

Dureri și crampe – iată protocoalele care au avut succes în cazul altora:

  • Aplicați pe abdomen 2-4 picături de ClaryCalm sau Clary Sage/ Cypress. După aplicarea uleiurilor puneți pe abdomen o compresă caldă.
  • Administrați intern 8-12 picături de Sandalwood într-o capsulă, la declanșarea ciclului menstrual. În cea de-a doua zi luați 6-8 picături de Sandalwood într-o capsulă.
  • Luați, de asemenea, în considerare aplicarea locală a Basil, Clary Sage, Deep Blue, Geranium sau Peppermint pe partea inferioară a abdomenului sau a spatelui. Pentru ajutor sporit, inhalați și folosiți o compresă caldă după aplicarea uleiurilor.
  • Observație: Dr. Hill și mulți alții subliniază faptul că fiecare persoană răspunde la anumite uleiuri, de obicei fiind nevoie să testați pentru a vedea ce funcționează în cazul dumneavoastră.

Aceste informații reprezintă o compilație de sugestii făcute de cei care au folosit uleiuri esențiale. Este un text cu caracter informativ din experiențe personale și trebuie tratată ca atare. Dacă aveți probleme medicale grave, consultați-vă doctorul. Sursa articolului “Essential Oils and More”.