Epilepsie

Epilepsia este o afecțiune la nivelul creierului, în cadrul căreia au loc crize recurente. Ca formă de manifestare, crizele variază de la o privire fixă timp de câteva secunde (petit mal) la convulsii severe (grand mal). Cauza acestor crize este legată de semnalele electrice anormale generate în creier. Cauzele acestei activități neobișnuite a creierului includ defecte de natură congenitală, leziuni suferite la naștere, deficiențe nutritive, unii autori sugerând alergii alimentare, boli dezvoltate mai târziu în viață, traumatisme cerebrle etc. O singură criză nu este considerată a fi epilepsie, însă crizele repetate sunt diagnosticate ca fiind epilepsie. În cazul copiilor cu epilepsie, crizele devin mai rare și mai ușoare odată cu înaintarea în vârstă.

Asistență primară: Balance, Bergamot, Frankincense, Jasmine, Lavender, suplimente Life Long Vitality, Serenity, Ylang Ylang

Asistență secundară: tehnica de masaj Aroma Touch (adaptați-o cazului cu care vă confruntați; țineți cont de măsurile de precauție menționate mai jos)

A se lua în considerare: Clary Sage, Clove, Thyme

Măsuri de precauție. Evitați folosirea uleiurilor esențiale Basil, Rosemary și Wintergreen în cazul persoanelor care suferă de epilepsie [alte surse recomandă și evitarea sau folosirea cu grijă a uleiurilor esențiale de Camphor (camfor), Eucalyptus, Fennel, Galbanum (ferula), Hyssop (isop), Nutmeg (nucșoară), Pennyroyal (busuiocul cerbilor), Sage (salvie), Savin (ienupăr târâtor), Spike Lavender (Lavandula latifolia) – nu este obișnuita Lavandula augustifolia – Tansy (tanacetum), Tarragon (tarhon), Thuja (tuia), Thujone (tujon), Turpentine (terebentină), Wormwood (pelin)].

Observație: Deep Blue conține Camphor și Wintergreen, iar On Guard conține Eucalyptus.

Protocoale sugerate:

Suplimentele Life Long Vitality pentru asigurarea echilibrului nutrițional.

Aplicați local Frankincense (și Bergamot) dimineața și seara, pe tălpi și în regiunea trunchiului cerebral.

Pentru efect de calmare și echilibru: aplicați Balance dimineața și Serenity seara. Practicați săptămânal tehnica de masaj Aroma Touch (în cazul tehnicii de masaj Aroma Touch, luați în considerare înlocuirea On Guard cu un amestec de Cinnamon, Clove și Wild Orange și înlocuirea Deep Blue cu un amestec de Helichrysum și Peppermint).

Aceste uleiuri pot fi alternate cu alte uleiuri esențiale cu proprietăți similare pentru a evita „obosirea” corpului cu un anumit ulei, sau dacă anumite persoane consideră unele uleiuri ca având mirosuri prea puternice.

Aceste informații reprezintă o compilație de sugestii făcute de cei care au folosit uleiuri esențiale. Este un text cu caracter informativ din experiențe personale și trebuie tratată ca atare. Dacă aveți probleme medicale grave, consultați-vă doctorul. Sursa articolului “Essential Oils and More”.