Epstein-Barr

Epstein-Barr este un virus din familia de virus herpes care cauzează un număr de boli, cea mai comună dintre ele fiind mononucleoza infecțioasă. Virusul este întâlnit frecvent în Statele Unite, iar mulți copii sunt infectați, însă trece neobservat deoarece are simptome similare altor boli ușoare ale copilăriei. Până la maturitate, între 90 și 95% din populație este infectată cu virusul. După infectare, virusul rămâne inactiv în corp, putând fi activat mai târziu. Între 35 și 50% dintre adolescenții și tinerii adulți care nu au fost infectați în copilărie vor dezvolta mononucleoză infecțioasă atunci când intră în contact cu acesta. Virusul se transmite prin salivă, motiv pentru care mononucleozei i se spune și „boala sărutului”.

Se crede că aceasta corelează cu unele forme de cancer (limfomul Hodgkin, limfomul Burkitt, carcinomul nazofaringian), cu diabetul de tip 1 și cu unele boli autoimune precum artrita reumatoidă, simptomul Sjögren și scleroza multiplă).

Uleiuri și amestecuri de uleiuri: Balance, Elevation, Eucalyptus, Frankincense, Lavender, Lemon, On Guard, Serenity

A se lua în considerare: Cinnamon, Clove, Melaleuca, Oregano, Peppermint, Thyme

Protocoale sugerate:

Pentru ameliorarea simptomelor: Balance (sau alt ulei sau amestec cu proprietăți de calmare), difuzat sau inhalat direct.

Pentru infecția virală (un amestec sugerat):

  • 3 picături On Guard
  • 3 picături Thyme (sau Oregano)
  • 3 picături Lemon
  • 3 picături Frankincense

Puneți-le într-o capsulă și administrați oral de 3 ori pe zi.

Aceste informații reprezintă o compilație de sugestii făcute de cei care au folosit uleiuri esențiale. Este un text cu caracter informativ din experiențe personale și trebuie tratată ca atare. Dacă aveți probleme medicale grave, consultați-vă doctorul. Sursa articolului “Essential Oils and More”.