Febra

Uleiuri și amestecuri de uleiuri: Eucalyptus, Lemon, Peppermint, Lavender.

A se lua în considerare: Basil, Black Pepper, Clove, Frankincense, Lavender, Lime, Melaleuca, Rosemary

Febra indică faptul că temperatura corpului este mai mare decât cea normală. De obicei, acest lucru este cauzat de o infecție în organism, reacția naturală a acestuia fiind de a-și crește temperatura pentru a putea lupta împotriva infecției. Temperatura corpului poate fi măsurată oral sau rectal. Temperatura normală a organismului măsurată oral este de 37˚C, iar o temperatură de 37.5˚C este acceptată ca indicând febra. Aceasta poate varia cu 0.4 grade de la individ la individ, iar temperatura rectală este cu 0.3-0.4 grade mai mare decât cea orală.

La bebeluși, febra ar trebui considerată gravă. De obicei, în cazul copiilor de la câteva luni până la câțiva ani se recomandă ca pentru o temperatură (măsurată oral) mai mică de 37.8˚C să nu se trateze febra dacă aceasta nu cauzează un disconfort serios. Dacă temperatura este mai mare 41˚C, nu aveți de-a face cu o simplă infecție, ci afecțiunea ar trebui considerată severă.

Măsuri de precauție: Dacă febra ridicată persistă, apelați la ajutor de specialitate pentru a-i înțelege cauza.

Protocoale sugerate:

Aplicați Peppermint pe frunte, ceafă și tălpi. Aplicați frecvent, 15-30 de minute, până când febra scade.

Pentru bebeluși diluați uleiul atunci când îl aplicați pe frunte și ceafă. Probabil este suficientă o singură picătură în fiecare zonă a corpului. Aveți grijă ca bebelușul să nu atingă zonele în care a fost aplicat ulei și să nu își frece ochii. Puteți, de asemenea, să puneți o picătură de Peppermint în palmă, să lăsați uleiul să se evapore până când lichidul pare a fi dispărut, după care frecționați picioarele bebelușului.

Lemon sau Peppermint pot fi adăugate în apă cu miere sau agave, după care se înghit. De asemenea, pot fi folosite sub formă de difuzie, sau pot fi inhalate.

Corpul poate fi răcit cu o compresă călduță cu 1-2 picături de Peppermint și/sau Eucalyptus. Luați, de asemenea, în considerare pregătirea unei băi călduțe sau a unei băi la picioare cu 1-2 picături de Peppermint și/sau Eucalyptus sau aplicați-le nediluate pe labele picioarelor.

Aceste informații reprezintă o compilație de sugestii făcute de cei care au folosit uleiuri esențiale. Este un text cu caracter informativ din experiențe personale și trebuie tratată ca atare. Dacă aveți probleme medicale grave, consultați-vă doctorul. Sursa articolului “Essential Oils and More”.