Fibromialgie

Uleiuri și amestecuri de uleiuri: Balance, Citrus Bliss, Deep Blue, Elevation, Helichrysum, Lemon, Melaleuca, Oregano, Serenity, Zendocrine

Produse pe bază de uleiuri esențiale: suplimente Life Long Vitality, GX Assist, PB Assist, Zendocrine Detoxification Complex

A se lua în considerare: Basil, Lavender, Marjoram, Peppermint, Thyme, Wild Orange

Protocoale sugerate: tehnica de masaj Aroma Touch

Mai jos sunt rezumate experiențele altora în utilizarea uleiurilor esențiale pentru tratarea fibromialgiei. Ca și în cazul altor afecțiuni, și fibromialgia trebuie abordată la niveluri diferite. Cei care au utilizat uleiuri esențiale au raportat rezultate bune în alinarea durerii, curățare, întărirea sistemului imunitar, construirea unui echilibru nutrițional și susținere la nivel emoțional. Combinați acestea cu faptul că e posibil ca până acum să fi folosit medicamente și cu faptul că tranziția sau adăugarea uleiurilor esențiale poate necesita răbdare pentru găsirea echilibrului.

DURERE: Deep Blue și Aroma Touch aplicate local în zonele de disconfort. Folosirea tehnicii de masaj Aroma Touch în mod regulat.

ECHILIBRU NUTRIȚIONAL: Aproape toți utilizatorii insistă asupra imperativității folosirii suplimentelor nutritive precum Life Long Vitality. În plus, renunțați la alimentele și obiceiurile dăunătoare.

SUSȚINERE CELULARĂ ȘI VINDECARE: 8 picături sau o capsulă de DDR Prime de două ori pe zi. 2-3 picături de Frankincense de 2-4 ori pe zi, sub limbă sau administrate intern, cu o lingură de miere sau într-o capsulă.

ÎNTĂRIREA SISTEMULUI IMUNITAR: O componentă majoră a tehnicii de masaj Aroma Touch menționată mai sus constă în aplicarea uleiurilor esențiale și a amestecurilor ce contribuie la întărirea sistemului imunitar al organismului. Pe lângă aceasta, este se recomandă frecvent PB Assist (probiotice), create pentru a susține funcțiile digestive și imunitatea.

CURĂȚARE: Este menționat atât ficatul, cât și Candida.

 • Ficatul – tabletele Zendocrine Detoxification Complex și amestecul Zendocrine curăță ficatul, rinichii, intestinele și pielea. Pentru detalii consultați secțiunea Detoxificare.
 • Tractul gastrointestinal – teoria conform căreia cauza afecțiunilor autoimune este Candida este detaliată în secțiunea Afecțiuni autoimune. Pentru Candida folosiți protocolul GX Assist detaliat în secțiunea Detoxificare. Observați că unele persoane cu afecțiuni autoimune sunt foarte sensibile și ar trebui să înceapă această curățare cu o capsulă de GX Assist pe zi timp de două zile, dacă nu apar reacții cutanate sau digestive se mărește doza la 2 capsule timp de două zile, iar dacă nici de data aceasta nu apar reacții, se mărește doza la cea indicată, de 3 capsule pe zi.

SUSȚINERE EMOȚIONALĂ: Aceste tipuri de probleme de sănătate pot afecta emoțional individul, așa că folosirea uleiurilor și amestecurilor de uleiuri esențiale pentru alinarea depresiei, stresului și furiei și/sau pentru calmarea nervilor este, de asemenea, foarte utilă.

Fibromialgia este un sindrom care presupune dureri de lungă durată la nivelul întregului organism, în mușchi și țesuturile conjunctive. Această durere specifică poate fi însoțită de oboseală, dureri de cap, tulburări ale somnului, anxietate și depresie. Este cel mai probabil să sufere de fibromialgie femeile din grupa de vârstă 20-50 de ani.

Încă nu a fost identificată o cauză sigură a sindromului, însă studiile arată că persoanele afectate pot avea unele caracteristici ale sistemului nervos central care le fac mai sensibile la durere. Unii autori sugerează că aceste caracteristici ale sistemului nervos central au apărut în urma stresului sau a unor perioade prelungite de stres în copilărie, în timp ce alții sugerează că o traumă fizică sau emoțională poate declanșa apariția sindromului.

Deoarece examinarea fizică nu arată existența unor anormalități concrete, unii medici consideră diagnosticarea simptomelor ca fibromialgie ca fiind controversată. Institutele Naționale de Sănătate și Colegiul American de Reumatologie nu sunt de acord, iar cel din urmă sugerează realizarea unui test care implică nouă perechi de puncte sensibile (18 puncte) pe corp. Punctele sunt localizate după cum urmează:

 1. În spatele gâtului, în spatele urechii, acolo unde mușchii gâtului se atașează de baza craniului.
 2. La jumătatea distanței dintre baza gâtului și marginea umărului.
 3. Locul în care mușchii spatelui se atașează de omoplat.
 4. Pe partea din față a gâtului, deasupra claviculei.
 5. La stânga și la dreapta sternului, cu aproximativ 5 cm mai jos de claviculă.
 6. Pe fiecare antebraț, chiar sub și în exteriorul fiecărui îndoiturii cotului.
 7. Deasupra și în exteriorul fiecărei fese.
 8. Pe partea exterioară a părții superioare a piciorului, în spatele părții osoase a coapsei (acest punct este mai ușor de găsit când stați în picioare).
 9. Pe partea interioară a fiecărui genunchi.

Cel puțin 11 dintre aceste punte trebuie să prezinte durere când sunt palpate de medic pentru ca acesta să pună diagnosticul de fibromialgie.

Este fibromialgia o boală autoimună?

Deși unii sugerează că fibromialgia este o afecțiune autoimună, mulți experți spun că nu este.

Aceste informații reprezintă o compilație de sugestii făcute de cei care au folosit uleiuri esențiale. Este un text cu caracter informativ din experiențe personale și trebuie tratată ca atare. Dacă aveți probleme medicale grave, consultați-vă doctorul. Sursa articolului “Essential Oils and More”.