Furunculi

Furunculii sunt infecții ale pielii care de cele mai multe ori sunt declanșate de un fir de păr care crește sub piele, însă sursa poate fi și o glandă suboripară sau o așchie intrată sub piele. De obicei, zona infectată se înroșește, devine dureroasă, formându-se o umflătură al cărui nucleu este plin cu puroi, în timp ce organismul luptă împotriva infecției prin intermediul celulelor albe din sânge. Cel mai adesea infecția este produsă de Stafilococul aureus, ducând la apariția unei singure arii infectate. Există și alte tipuri de furunculi, precum acneea chistică, similară acneei care apare în adolescență, însă penetrează mai adânc în piele.

Buboiul este infecția cu același stafilococ ca și în cazul furunculului, însă are multiple centre, sau este un grup de furunculi.

Uleiuri și amestecuri de uleiuri: Frankincense, Lavender, Oregano, Rosemary, Thyme, Kit Clean & Restore.

A se lua în considerare: Bergamot, Clary Sage, Lemon, Lemongrass, Melaleuca, Purify, Roman Chamomile

  • Câte 4 picături de Rosemary, Thyme și Oregano, sub formă de capsule, de 3 ori pe zi
  • Pentru leziunile pielii aplicați local Lavender și Frankincense pentru alinarea durerii, iar apoi Helichrysum pentru regenerarea țesutului și minimizarea cicatricii după ce rana e închisă și a început să se vindece.

Aceste informații reprezintă o compilație de sugestii făcute de cei care au folosit uleiuri esențiale. Este un text cu caracter informativ din experiențe personale și trebuie tratată ca atare. Dacă aveți probleme medicale grave, consultați-vă doctorul. Sursa articolului “Essential Oils and More”.