Iritație de scutec

Iritația de scutec este o inflamare obișnuită a pielii cu care se confruntă la un moment-dat bebelușii cu vârsta sub doi ani. Există mai multe cauze, acestea fiind enumerate mai jos.

Candida. Iritația de scutec este cel mai adesea cauzată de Candida, o infecție fungică. Deoarece Candida este foarte comună în jurul nostru, un mediu umed și cald este ideal pentru dezvoltarea ei. Diareea sau scaunele cu un ph scăzut (acide)  și urina (amoniacul) vor crește, de asemenea, riscul de iritație. În rândul copiilor aflați sub tratament cu antibiotice sau care sunt alăptați la sân atunci când mama urmează un tratament cu antibiotice există o probabilitate mai mare de a dezvolta o iritație de scutec cauzată de Candidă.

Alimentația. Atunci când în alimentația copilului începe să fie introdusă hrana solidă, introducerea unor tipuri noi de alimente, sau o alergie la unele dintre ele, poate cauza iritația de scutec.

Factori fizici. Schimbarea tipului de scutec poate duce la frecarea unei zone noi, iritație de la fecale sau urină, dacă scutecul nu este schimbat la timp, sau iritație de la alcoolul medicinal sau alte ingrediente din șervețelele umede pot declanșa, de asemenea, la o iritație.

Uleiuri și amestecuri de uleiuri: Lavender, Melaleuca, Balance.

Produse pe bază de uleiuri esențiale: GX Assist, PB Assist

A se lua în considerare: DigestZen, Frankincense, Roman Chamomile.

 

Protocoale sugerate:

 • Pregătiți un unguent folosind o parte Lavender sau Melaleuca și două părți ulei de cocos extravirgin.
 • Curățați și aplicați unguentul de fiecare dată când schimbați scutecul.
 • După vindecare, aplicați amidon de porumb de fiecare dată când schimbați scutecul
 • Unii sugerează și tratarea cauzelor:
  • Posibilă Candida (consultați secțiunea Candidoză)
  • Șervețelele umede pot conține alcool și pot fi iritante. Nu folosiți șervețele, folosiți apă.
  • Dieta copilului sau a mamei, dacă alăptează. Luați în considerare eliminarea roșiilor, a ananasului, a verzei, a ciocolatei, a sucurilor carbogazoase, a tuturor produselor care conțin oțet (dressing-uri, măsline, salate etc.), a tuturor alimentelor picante.
  • Unele tipuri de scutece pot freca pielea copilului sau o pot afecte în alte moduri.

Aceste informații reprezintă o compilație de sugestii făcute de cei care au folosit uleiuri esențiale. Este un text cu caracter informativ din experiențe personale și trebuie tratată ca atare. Dacă aveți probleme medicale grave, consultați-vă doctorul. Sursa articolului “Essential Oils and More”.