Monturi

Montul este o protuberanță în lateralul degetului mare de la picior, iar în unele cazuri mai puțin comune în lateralul degetului mic. Protuberanța de la articulația bazei degetului poate deveni iritată, umflată și dureroasă. Pe măsură ce protuberanța devine mai mare, degetul se strâmbă spre cel de-al doilea deget al piciorului, fiind o nouă sursă de disconfort. Se pare că există mai multe cauze formării monturilor. Genetic, laba piciorului poate avea o formă care face ca activitatea normală să exercite o presiune excesivă asupra degetului mare, formând, în cele din urmă, montul. Unii sugerează că încălțămintea nepotrivită poate exercita, de asemenea, prea multă presiune și poate duce la formarea montului. Protuberanța poate fi o structură osoasă excesivă, sau un sac de fluid numit bursă, care se inflamează. În orice caz deformarea degetului face dificilă găsirea încălțămintei potrivite, nu este estetică și poate fi dureroasă.

Uleiuri și amestecuri de uleiuri: Aroma Touch, Balance, Lemongrass, Wintergreen

Produse pe bază de uleiuri esențiale: suplimente Life Long Vitality

A se lua în considerare: Breathe, Cypress, Deep Blue, Immortelle, PastTense

Protocoale sugerate:

Aplicați local Lemongrass cu Aroma Touch și Wintergreen pentru alinarea durerii și vindecare, apoi aplicați o compresă caldă, acoperită cu o folie de plastic și un prosop sau o șosetă. Păstrați-le acolo timp de 1-2 ore pentru păstrarea căldurii. Vindecarea poate dura de la câteva săptămâni la câteva luni. Cypress îmbunătățește circulația, iar Life Long Vitality susține procesul de vindecare.

Un utilizator foarte experimentat al uleiurilor esențiale a obținut rezultate bune prin aplicarea locală a Balance pe tălpi și pe ceafă, de cel puțin două ori pe zi. Pentru alinarea durerii pot fi folosite și Breathe, Deep Blue, Immortelle și/sau PastTense.

Vindecarea poate dura de la câteva săptămâni la câteva luni. Cypress îmbunătățește circulația pentru grăbirea procesului, iar Life Long Vitality oferă elemente nutritive și grăbește procesul.

Dacă montul este urmarea unei burse inflamate a degetului, luați în considerare folosirea uleiurilor esențiale sugerate pentru bursită.

Aceste informații reprezintă o compilație de sugestii făcute de cei care au folosit uleiuri esențiale. Este un text cu caracter informativ din experiențe personale și trebuie tratată ca atare. Dacă aveți probleme medicale grave, consultați-vă doctorul. Sursa articolului “Essential Oils and More”.