Mușcăturile de animale

În mod normal, mușcăturile cauzate de câini sau de alte animale pot fi tratate acasă, dacă nu există riscul de rabie/turbare. Dacă există o leziune deschisă a pielii și există riscul de rabie, animalul ar trebui identificat sau capturat și ar trebui să se apeleze la ajutor specializat. Celelalte mușcături se pot încadra într-una dintre următoarele categorii:

  •        Nu există o leziune deschisă a pielii – motive minime de îngrijorare.
  •        Rană cauzată prin înțepătură – sângerare limitate și risc crescut de infectare.
  •        Leziuni deschise ale pielii – trebuie oprită sângerarea, iar rana trebuie dezinfectată și pansată. În situațiile mai grave există, de asemenea, posibilitatea deteriorării structurilor interne ale corpului precum tendoane, ligamente, nervi, oase etc. Pot fi, de asemenea, necesare copci sau alte proceduri medicale pentru repararea zonelor afectate mai grav.

Monitorizați întotdeauna oricare dintre aceste tipuri de răni în zilele ce urmează, existând risc de infectare.

Uleiuri și amestecuri de uleiuri: Frankincense (tămâie), Melaleuca (arbore de ceai), On Guard, Purify, oregano.

A se lua în considerare: Basil (busuioc), Clove (cuișoare), Deep Blue, Helichrysum (imortele), Lavender (levănțică), Oregano

Protocoale sugerate:

  •        Nu există o leziune deschisă a pielii – curățați și aplicați local Melaleuca. Folosiți Deep Blue pentru ameliorarea durerii sau a vânătăilor.
  •        Răni cauzate prin înțepături – curățați și aplicați local Frakincense, Malaleuca, On Guard și/sau Purify. Pentru ca uleiul să penetreze în înțepătură, diluați uleiul esențial cu un ulei purtător și aplicați amestecul pe rană. Acoperiți și tratați de două ori pe zi, timp de două-trei zile.
  •        Leziuni deschise ale pielii – opriți sângerarea cu Helichrysum și aplicând presiune. Curățați regiunea și aplicați Frankincense, Melaleuca, On Guard și/sau Purify.

Precauții: dacă leziunea necesită copci sau dacă există riscul de afectare a ligamentelor, tendoanelor sau oaselor, apelați la ajutor de specialitate. Dacă există riscul de rabie, capturați animalul – dacă este posibil – și apelați la ajutor de specialitate.

Pentru o protecție sporită împotriva infecțiilor, luați în considerare administrarea unei capsule a 4 picături de On Guard și 3 picături de Oregano de două ori pe zi.

Aceste informații reprezintă o compilație de sugestii făcute de cei care au folosit uleiuri esențiale. Este un text cu caracter informativ din experiențe personale și trebuie tratată ca atare. Dacă aveți probleme medicale grave, consultați-vă doctorul. Sursa articolului “Essential Oils and More”.