Oboseală cronică (neurastenie)

Sindromul de oboseală cronică (SOC), așa cum sugerează și numele, este diagnosticat, în general, atunci când este prezentă o oboseală continuă sau extremă care nu este asociată unei afecțiuni medicale și nu este proporțională cu efortul fizic depus. Adică epuizare sau oboseală extremă în lipsa unui efortul fizic proporțional. Pentru diagnosticarea SOC, acest simptom trebuie să persiste timp de cel puțin 6 luni, fiind însoțit de patru sau mai multe dintre următoarele simptome: 1) probleme de concentrare sau de memorie, 2) dureri de gât, 3) ganglioni limfatici dureroși, 4) dureri musculare, 5) dureri articulare, 6) dureri de cap, 7) somnul nu este odihnitor și 8) activitatea fizică nu este înviorătoare. Unele persoane au raportat și confuzie, depresie, probleme de vedere și/sau creșterea sensibilității la schimbările de temperatură, alergii, mâncăruri sau mirosuri.

Afecțiunea nu este diagnosticată ușor, iar cauza este deseori dificil de identificat de personalul medical, ducând la intensificarea frustrării. Mulți sugerează faptul că dificultatea ar putea fi cauzată de faptul că simptomele pot avea mai multe cauze și/sau sunt rezultatul unui complex de factori ce acționează împreună. Cei care au raportat eficiența utilizării uleiurilor esențiale au combinat proprietățile purificatoare ale uleiurilor cu atenția acordată dietei, inclusiv suplimentelor alimentare, pentru a se asigura că organismul dispune de toate elementele nutritive necesare.

Uleiuri și amestecuri de uleiuri: Frankincense (tămâie), On Guard, Oregano, Peppermint (mentă), Thyme (cimbru)

Produse pe bază de uleiuri esențiale: Kit Clean & Restore, GX Assist, PB Assist, LLV.

Protocoale sugerate:

Luați în considerare protocoalele de purificare GX Assist și PB Assist

Folosiți o combinație de alimente neprocesate, băuturi naturale verzi, sucuri, uleiuri esențiale și nuci de cocos, care ucis mucegaiul și ciupercile.

O băutură verde tipică:

 • 1 nucă de cocos tânără, inclusiv pulpa și apa
 • 1 portocală
 • 2 căni de spanac organic
 • Mixați-le până obțineți un amestec fin. Puteți adăuga și o mână de afine/coacăze.

Uleiuri esențiale:

 • Frankincense
 • Oregano
 • Peppermint
 • Thyme
 • On Guard

Dieta este importantă:

 

 • Evitați: zahărul și orice înlocuitori ai zahărului. Alimentele procesate sau conservele. Orice conține coloranți alimentari. Mâncărurile reîncălzite. Lactatele. Produsele ce conțin fungi, mucegai sau drojdie precum ciupercile, pâinea și brânza. Cărnurile și carnea procesată. Regula intuiției – tot ce e alb: făină albă, lapte, zahăr alb și orez alb.
 • Mâncați: Multe fructe și legume, în stare solidă sau lichidă (smoothie-uri verzi). Orez integral, nuci de cocos thailandeze, nuci, semințe și cereale în forma cea mai apropiată de cea în care au ieșit din pământ – ați putea chiar să faceți germeni. Testați-vă pentru toleranța la cereale.

 

Nu vă descurajați pentru că trebuie să vă adaptați temporar dieta într-o manieră atât de strictă. Sistemul dumneavoastră are nevoie să se vindece, după care adoptați o alimentație mai sănătoasă.

Aceste informații reprezintă o compilație de sugestii făcute de cei care au folosit uleiuri esențiale. Este un text cu caracter informativ din experiențe personale și trebuie tratată ca atare. Dacă aveți probleme medicale grave, consultați-vă doctorul. Sursa articolului “Essential Oils and More”.