Oboseală

Prezentare generală: Uleiurile esențiale sunt recunoscute pentru contribuia lor la redarea stării de energie și productivitate. Pot exista cauze de fond ale oboselii, însă chiar dacă aceasta este urmarea simptomul unei probleme mai ample, uleiurile esențiale o pot alina. O cauză a oboselii poate fi de natură fizică, incluzând suprasolicitarea, nivelul scăzut al glicemiei, alimentația defectuoasă, obezitatea și hipertensiunea arterială. Alte cauze ale oboselii pot fi de natură emoțională precum depresia, dezechilibrele emoționale și stresul. Aceste cauze pot fi evidente, însă dacă nu sunt ar fi important să consultați un medic. Oricare ar fi cauzele, uleiurile esențiale pot fi folosite pentru a complementa orice tratament. O alimentație sănătoasă, odihna și detoxificarea regulată sunt factori importanți în ameliorarea oboselii. Uleiurile de citrice precum Bergamot, Grapefruit, Lemon și Wild Orange sunt excelente pentru stimularea energiei. Foarte recomandate sunt amestecurile Citrus Bliss și Elevation. Peppermint și Spearmint sunt uleiuri care trezesc, fiind bune și pentru șoc și leșin.

Aplicare: Difuzați unul dintre uleiurile esențiale sugerate sau un amestec de-a lungul zilei pentru un plus de energie. Dacă nu sunteți acasă, pregătiți un amestec cu uleiurile stimulatoare preferate. Atunci când sunteți pe drum, frecați mâinile cu acest amestec de câteva ori pe zi și inhalați, sau folosiți un șervețel. Pentru a vă trezi mai ușor dimineața, folosiți un ulei sau amestec care vă oferă energie și vă îmbunătățește dispoziția folosind un șervețel, un inhalator sau aplicați uleiurile pe labele picioarelor după dușul de dimineață.

Uleiuri și amestecuri de uleiuri: Basil, Bergamot, Cinnamon, Citrus Bliss, Elevation, Eucalyptus, Frankincense, Lavender, Lemon, Peppermint, Rosemary

Produse pe bază de uleiuri esențiale: suplimente Life Long Vitality

A se lua în considerare: Cassia, Grapefruit, Serenity, White Fir, Wild Orange

Protocoale sugerate:

Pentru reenergizare temporară, luați în considerare aceste tehnici:

  • Puneți în jur de 5 picături de Peppermint în mână, iar apoi puneți palma pe ceafă, chiar sub linia părului, și petreceți câteva minute masând zona pentru ca uleiul să se absoarbă în piele. Masați dintr-o parte în cealaltă, după care duceți palma pe ceafă în sus, până la jumătatea distanței spre coroana capului. Repetarea la fiecare oră sau chiar mai deasă nu este dăunătoare.
  • Puneți Elevation, Peppermint sau un amestec de Peppermint și Rosemary într-un inhalator (similar cu un inhalator Vicks, disponibil în magazinele cu accesorii pentru uleiurile esențiale). Inhalați la nevoie, atunci când vă simțiți moleșit.

Pentru restaurarea echilibrului tuturor funcțiilor organismului, utilizați tehnica de masaj Aroma Touch și îmbogățiți-o cu uleiurile necesare, dacă există probleme evidente de sănătate. Aceasta reprezintă o sursă excelentă de relaxare și revitalizare dacă epuizarea și oboseala au fost cauzate de stres.

Pentru un ajutor de fond în cazul bolilor cronice luați în considerare:

  • Curățarea tractului gastrointestinal cu GX Assist și PB Assist și/sau curățarea ficatului, a rinichilor, colonului, plămânilor și pielii cu Zendocrine. Consultați, de asemenea, secțiunile dedicate curățării și detoxificării organismului.
  • Păstrați un nivel optim al elementelor nutriționale cu suplimentele Life Long Vitality.

Aceste informații reprezintă o compilație de sugestii făcute de cei care au folosit uleiuri esențiale. Este un text cu caracter informativ din experiențe personale și trebuie tratată ca atare. Dacă aveți probleme medicale grave, consultați-vă doctorul. Sursa articolului “Essential Oils and More”.