Paralizia Bell

Paralizia facială se manifestă în urma lezării nervului facial care controlează musculatura de pe față până în spatele urechii, inclusiv simțul gustului și producerea lacrimilor și a salivei. Există doi nervi faciali (al șaptelea nerv cranian), câte unul de fiecare parte a craniului. Aceștia ies din cutia craniană chiar sub ureche, după care se împart, slujind diferite zone ale feței. Cea mai comună cauză a paraliziei Bell este inflamarea în urma unei infecții virale, cea mai frecventă fiind cea cu virusul herpes, care duce și la apariția herpesului obișnuit. Infecția virală cauzează inflamarea care, la rândul ei, pune presiune pe nervul facial.

Printre simptome se numără amorțirea sau „căderea” feței, dificultăți de mestecare sau vorbire, salivare, uscarea ochilor, lăcrimare, pierderea simțului gustului, durere în jurul urechii și sensibilitate la zgomot.

Și alte afecțiuni decât herpes simplex pot cauza lezarea nervului facial, fiind, de asemenea, considerate paralizii Bell, însă paralizia facială care are loc în urma unui atac vascular cerebral sau a unui atac ischemic tranzitoriu nu sunt considerate paralizii Bell.

Uleiuri și amestecuri de uleiuri: Frankincense, Geranium, On Guard, Peppermint

Produse pe bază de uleiuri esențiale: tehnica de masaj Aroma Touch, suplimente Life Long Vitality, GX Assist

A se lua în considerare: Helichrysum

Protocoale sugerate:

Folosiți intern On Guard (sau alte uleiuri esențiale cu proprietăți antivirale) în eventualitatea unei infecții virale. Pentru a repara și restaura nervul facial lezat aplicați local 1-2 picături de Frankincense (sau alte uleiuri recomandate) sub ureche și în punctele afectate ale feței de 2-3 ori pe zi.

Aceste informații reprezintă o compilație de sugestii făcute de cei care au folosit uleiuri esențiale. Este un text cu caracter informativ din experiențe personale și trebuie tratată ca atare. Dacă aveți probleme medicale grave, consultați-vă doctorul. Sursa articolului “Essential Oils and More”.