Răceală

Răceala nu este atât de simplă precum mare, deoarece există sute tipuri de virusuri care pot cauza această infecție, fiecare dintre ele manifestându-se prin simptome puțin diferite. Diferitele forme de gripă, ca și răceala, sunt, de asemenea infecții virale ale tractului respirator superior, însă au simptome mai severe. Simptomele asociate frecvent răcelii pot include: tuse, febră ușoară, rinoree, durere de gât și nas înfundat. Unele simptome de răceală pot fi confundate cu alergii, însă, de obicei, alergiile nu includ febră și durează o perioadă mai îndelungată.

Uleiuri și amestecuri de uleiuri: Breathe, Eucalyptus (eucalipt), Frankincense (tămâie), Lavender (levănțică), Lemon (lămâie), Lime, Melaleuca, On Guard, Oregano, Peppermint (mentă), Purify

A se lua în considerare: Aroma Touch, Balance, Basil (busuioc), Cassia (cassia/scorțișoară chinezească), Cinnamon (scorțișoară), Cypress (chiparos), Zen-Gest, Marjoram (sovârf), Rosemary (rozmarin), Thyme (cimbru)

Protocoale sugerate:

Antiviral: Frankincense, Melaleuca, Oregano, On Guard (sau numeroase alte uleiuri – amintiți-vă că virusul cu care vă confruntați este unul din sute) sunt antivirale.

Se aplică local 1-4 picături, pe tălpi, piept sau gât, sau intern prin gargară sau capsule. (Amintiți-vă că uleiurile ingerate trebuie să treacă prin pereții abdominali și prin ficat înainte de a ajunge în fluxul sangvin, în timp ce uleiurile aplicate local ajung în fluxul sangvin în câteva secunde.) Copiii le vor ingera mai ușor dacă amestecați una sau două picături cu o lingură de miere. Pentru a avea cele mai bune rezultate, începeți să folosiți uleiuri la primele semne ale bolii. Orice protocol poate fi repetat la 4 ore fără a se depăşi doza maxim sugerată pentru 24 ore.

Observație: Uleiul esențial de Oregano (ca și Cinnamon și Thyme) este un ulei „picant”, ceea ce înseamnă că poate cauza iritații ale pielii sau ale altor țesuturi. Folosiți mai puține picături și/sau diluați-l cu ajutorul unui ulei de purtător sau apelați la alte opțiuni dacă bănuiți că există o sensibilitate la el.

Febră: Lemon, Eucalyptus, Peppermint, Melaleuca aplicate local pe frunte, piept, coloana si laba piciorului. Insistati pe ganglionii limfatici.

Congestie nazală: Breathe, Lavender, Peppermint inhalate după ce au fost dispersate în atmosferă sau inhalând uleiul plasat anterior în palmă.

Tuse și congestie în piept: Cypress, Eucalyptus, Lime, Melaleuca sau Peppermint aplicate local pe piept sau printr-un masaj limfatic.

 Prevenție:

1.      Spălați-vă des mâinile cu apă și săpun, în mod deosebit după ce tușiți, strănutați sau vă ștergeți nasul. Șervețelele ar trebui aruncate imediat la gunoi.

2.      Atunci când tușiți sau strănutați, acoperiți-vă nasul și gura cu un șervețel. Aruncați imediat șervețelele la gunoi.

3.      Acasă, folosiți des difuzorul de arome. Ce uleiuri să folosiți? Cu siguranță On Guard. A fost creat pentru a ne întări sistemul imunitar și pentru a ne apăra împotriva agenților patogeni.

4.       Este eficientă și masarea labelor picioarelor copiilor cu On Guard în fiecare seară, înainte de culcare, și în fiecare dimineață, înainte de a se încălța. Nu este doar o activitate care vă apropie de copil, ci va și întări sistemul imunitar ala cestora.

5.      Înainte de culcare, stropiți lenjeria de pat a familiei cu un amestec de uleiuri esențiale și apă. Amestecați 10 picături de On Guard sau alte uleiuri esențiale cu ¼ de cană de apă într-o sticlă cu pulverizator și agitați bine.

6.      Dacă există un virus în zona în care locuiți, evitați contactul cu cei bolnavi.

7.      Adăugați 1 picătură de ulei esențial Lemon în 240 ml de apă de băut. Băut în mod constant, acesta va întări sistemul imunitar.

8.      În timpul curățării regulate a casei folosiți, de asemenea, uleiuri esențiale. Purify, On Guard  sau Lemon adăugate într-o sticla cu pulverizator pe care o folosiți pentru diferite suprafețe vor elimina agenții patogeni.

9.      Fiți pregătit și recunoașteți simptomele atunci când acestea se manifestă la unul dintre membrii familiei dumneavoastră. Începeți încă de la primele simptome protocolul cu uleiuri esențiale și apelați la asistență de specialitate. Simptomele gripei porcine sunt similare simptomelor gripei obișnuite: febră, dureri ale corpului, durere în gât, tuse, rinoree, vărsături, diaree și letargie.

10.   Faceți din căminul dumneavoastră un loc fericit, ferit de stres, un paradis unde se transmit cuvinte pline de amabilitate și gânduri pozitive. Faceți din el un loc sigur, un loc de refugiu. În timp ce furtunile lovesc cu furie, faceți din casa dumneavoastră o casă a rugăciunii, recunoștinței și dragostei. Acestea sunt lucrurile pe care le putem face pentru a ne proteja căminul și familia.

 Dacă sunt deja prezente simptomele:

1.      Faceți capsule de mărimea 00 din 1-2 picături Oregano, 2 picături On Guard, și 2 picături Frankincense, apoi administrați intern câte o capsulă de două ori pe zi. Se poate lua în considerație şi Lemon, Melaleuca sau altele. Se poate repeta la 4 ore. Aveţi grijă să nu depăşiţi doza sugerată pentru 24 ore in funcţie de vârstă.

Observație: Uleiul esențial de Oregano (ca și Cinnamon și Thyme) este un ulei „picant”, ceea ce înseamnă că poate cauza iritații ale pielii sau ale altor țesuturi. Folosiți mai puține picături și/sau diluați-l cu ajutorul unui ulei de purtător sau apelați la alte opțiuni dacă bănuiți că există o sensibilitate la el.

2.      Faceți gargară de două ori pe zi cu 1 picătură Oregano, 2 picături On Guard și 2 picături Lemon în una sau două linguri de apă filtrată. După ce faceți gargară timp de 5-10 minute, înghițiți amestecul.

3.      Practicați zilnic oil pulling („clătirea” gurii cu diferite tipuri de ulei), folosind un amestec format din o lingură VCO (ulei de cocos virgin), 1-2 picături Oregano și 1-2 picături Melaleuca. Plimbați amestecul prin gură timp de aproximativ 10 minute înainte de a-l scoate afară, după care spălați-vă dinții și clătiți-vă gura. Acest amestec poate fi iute. Dacă este prea picant, reduceți cantitatea de Oregano la 1 picătură și adăugați 1 picătură de Lemon. Puteți folosi și Cinnamon, Cassia sau On Guard în loc de Melaleuca.

4.      Puneți întotdeauna Lemon sau Peppermint în apa de băut și beți des apă. Hidratarea este foarte importantă atunci când vreți ca uleiurile esențiale să acționeze eficient în organismul dumneavoastră.

5.      Apelați și la alte protocoale pentru simptome specifice: Breathe aplicat local pe piept, gât și spate pentru probleme respiratorii, ZenGest (deseori sub formă de capsule cu Frankincense) pentru greață și probleme digestive, Oregano sau Cinnamon și Lemon sub formă de gargară pentru dureri în gât.

6.      Asigurați-vă că uleiurile esențiale pe care le aveți sunt uleiuri esențiale certificate, de grad terapeutic. De ce? Aveți garanția că sunt extrase din zonele în care plantele cresc în mod natural, sunt organice, sunt recoltate prin metodele corecte și la timpul potrivit, sunt distilate de profesioniști la temperatura și presiunea potrivită, iar fiecare lot este testat de laboratoare independente pentru a se verifica compoziția și pentru a se garanta eficiența. Aceste metode sunt esențiale în asigurarea siguranței și eficienței.

7.      Dispersați-le în aerul în care lucrați, locuiți și dormiți. Dacă prezentați vreun simptom, folosiți uleiuri și amestecuri care vă sunt benefice. Dacă încercați să păstrați aerul curat, dispersați On Guard.

8.      Practicați de două ori pe zi tratamente spinale numite tehnica AromaTouch.

9.      Mâncați sănătos, în mare parte alimente neprocesate termic.

10.   Faceți mișcare, dacă este posibil în aer curat.

Aceste informații reprezintă o compilație de sugestii făcute de cei care au folosit uleiuri esențiale. Este un text cu caracter informativ din experiențe personale și trebuie tratată ca atare. Dacă aveți probleme medicale grave, consultați-vă doctorul. Sursa articolului “Essential Oils and More”.