Reflux gastric

Uleiuri & Amestecuri de uleiuri: DigestZen®, Ginger (Ghimbir), Lemon (Lămâie), Peppermint (Mentă), Sandalwood (Arbore de santal)

A se lua în considerare: Basil (Busuioc), Black Pepper (Piper negru), Eucalyptus (Eucalipt), Frankincense (Tămâie), Roman Chamomille (Mușețel roman), Wild Orange (Portocal sălbatic)

Refluxul acid sau boala de reflux gastroesofagian (BRGE) sunt foarte apropiate. Mâncarea pe care o ingerăm pătrunde în stomac din esofag printr-o deschizătură numită sfincterul esofagian inferior (SEI).  Această valvă (deschizătură), formată din mușchi în jurul esofagului, poate să nu se închidă complet, permițând acizilor (bilei) și/sau mâncării să se mute înapoi din stomac în esofag. Asociat cu acest fenomen poate fi gustul amar, gustul unor mâncăruri sau o senzație de arsură în piept (arsuri la stomac). Dacă acest fenomen avansează și se repetă în mod frecvent, înseamnă că refluxul acid s-a transformat în boala de reflux gastroesofagian.

Motivul pentru care sfincterul esofagian inferior nu se închide complet poate fi de natură mecanică. Aceasta se poate întâmpla printr-o hernie hiatală (o parte a stomacului se mută deasupra diafragmei), sarcină, creșteerea severă în greutate, supraalimentarea, sau statul în poziția culcat imediat după masă. Anumite prescripții medicale, inclusiv sedative,  antidepresive, presiunea ridicată a sângelui, răul de mișcare și astmul, ca să menționăm doar câteva, pot provoca sau înrăutății refluxul acid. Aspirina și ibuprofenul pot contribui, de asemenea, la înrăutățirea acestuia. Chiar și dieta (neadecvată) poate fi un factor care contribuie. Elemente care trebuie evitate includ alcoolul, băuturile carbogazoase, cafeaua, ciocolata, usturoiul, ceapa, lămâia, roșia, mâncărurile condimentate și grase sau tutunul.

Protocolul sugerat:

Pentru adulți:

  • DigestZen® administrat intern, într-o capsulă vegetală. Adăugați Ginger (ulei de ghimbir), Peppermint (ulei de mentă) sau Wild Orange (ulei de portocal sălbatic) pentru a-i mări puterea.
  • Sau… Frankincense (ulei de tămâie), aplicat local pe gât și piept.
  • Sau… Lemon (ulei de lămâie), 3-4 picături administrat oral. Beți apă.

Notă: unele persoane găsesc că Peppermint (uleiul de mentă) ajută, însă altele spun că înrăutățește refluxul gastric.

Pentru copii:

  • DigestZen® masat pe tălpi, stomac, piept. (Protejați copilul, ca să nu atingă zona respectivă și apoi să se frece la ochi.)

Sarcină:

  • Maggie Tiserand, în „Aromaterapia pentru femei”, recomandă Sandalwood (santal) pentru arsuri la stomac pe parcursul sarcinii. Potrivit uzului ei personal, se administrează o picătură intern. Recomandarea noastră ar fi să căutați confirmarea profesională cu privire la o asemenea procedură de auto-administrare.

Aceste informații reprezintă o compilație de sugestii făcute de cei care au folosit uleiuri esențiale. Este un text cu caracter informativ din experiențe personale și trebuie tratată ca atare. Dacă aveți probleme medicale grave, consultați-vă doctorul. Sursa articolului “Essential Oils and More”.