Rubeolă (pojărel)

Observație: Rubeola (pojărelul/ pojarul german) și rujeola (pojarul roșu) sunt uneori confundate. Ambele sunt infecții virale care cauzează o erupție cutanată, însă sunt două boli complet diferite. Rubeola este o infecție mai ușoară, care durează doar câteva zile, însă este periculoasă dacă infectează o femeie însărcinată deoarece poate fi transmisă fetusului și poate cauza malformații. Rujeola durează mai mult și, în câteva cazuri, poate duce la pneumonie severă sau encefalită.

Rubeola (rubella, pojărelul/ pojarul de trei zile) este o infecție virală contagioasă, caracterizată printr-o erupție cutanată. Este transmisă pe calea aerului, atunci când cele două persoane se află în proximitate, cu o săptămână înainte și cu până la două săptămâni după ce erupția este vizibilă. Erupția este caracterizată de puncte de culoare roșie deschisă, de obicei începând cu zona capului și progresând spre partea inferioară a corpului. Simptomele care însoțesc erupția cutanată sunt de obicei foarte ușoare și pot include febră (37.2-37.8˚C), ganglioni dureroși, dureri de cap, apatie și rinoree. În câteva cazuri se observă și ochi injectați, dureri musculare sau articulare și învinețire.

Uleiuri și amestecuri de uleiuri: Eucalyptus, Lavender, Melaleuca

A se lua în considerare: Coriander, On Guard

Protocoale sugerate:

Lavender aplicat local pentru alinarea simptomelor erupției cutanate.

Eucalyptus și Melaleuca administrate intern pentru reducerea infecției virale.

Aceste informații reprezintă o compilație de sugestii făcute de cei care au folosit uleiuri esențiale. Este un text cu caracter informativ din experiențe personale și trebuie tratată ca atare. Dacă aveți probleme medicale grave, consultați-vă doctorul. Sursa articolului “Essential Oils and More”.