SIDA & HIV

Uleiuri și amestecuri de uleiuri: Balance, Frankincense, Lavender, Lemon, Melaleuca, Melissa, On Guard, Oregano, Serenity

Produse pe bază de uleiuri esențiale: suplimentele Life Long Vitality, tehnica de masaj Aroma Touch

A se lua în considerare: Clove, Helichrysum

SIDA (Sindromul imunodeficienței umane dobândite) reprezintă stadiul final al infectării cu HIV (virusul imunodeficienței umane), care afectează grav sistemul imunitar. Acesta limitează abilitatea organismului de a se proteja împotriva altor bacterii, ciuperci, paraziți și virusuri care altfel nu ar reprezenta un motiv de îngrijorare. După infectarea cu HIV este posibil ca ani la rând să nu existe niciun simptom însă, cu toate acestea, infecția este transmisibilă. În cele din urmă, majoritatea celor infectați vor avea simptome urmate de HIV acut, iar în cele din urmă SIDA, dacă nu sunt tratați. Un procent mic dintre cei infectați cu HIV nu vor ajunge să aibă SIDA, iar acest lucru pare a se datora factorilor genetici.

HIV se transmite în principal prin intermediul fluidelor corpului în timpul contactului sexual. Poate fi transmis, de asemenea, prin contactul cu sângele unei persoane infectate (inclusiv în urma folosirii acelorași ace) sau de la mamă la copil în timpul sarcinii și alăptării. Printre simptomele comune ale SIDA se numără:

 • Frisoane
 • Febră
 • Transpirație (în mod deosebit noaptea)
 • Umflarea glandelor limfatice
 • Slăbiciune
 • Pierdere în greutate

În zilele noastre, răspândirea SIDA este pandemică, estimându-se că sunt infectați mai mult de 30 de milioane de oameni. În Statele Unite SIDA a fost principala cauză de deces, însă în anul 2009 a coborât pe locul 6.

Pentru limitarea virusului se utilizează un anumit protocol (HAART) care folosește o combinație de medicamente antiretrovirale, fiind destul de complicat și de scump. Wikipedia definește aceste medicamente antiretrovirale după cum urmează:

Medicamentele antiretrovirale sunt deseori analogi nucleozidici, care sunt molecule foarte similare, dar nu identice cu blocurile de blocare a ADN-ului. Atunci când începe replicarea virusului ADN, sunt încorporate unele dintre aceste blocuri false de blocare. De îndată ce are loc acest lucru, replicarea este oprită prematur – blocurilor de blocare false le lipsesc caracteristicile esențiale care permit adăugarea altor blocuri de blocare. Astfel, producția de ADN este întreruptă, iar virusul nu se mai poate reproduce … Alte medicamente antivirale țintesc asupra diferitelor stadii ale ciclului de viață virală. HIV este dependent de o enzimă numită protează HIV-1 pentru ca virusul să devină infecțios. Există o clasă de medicamente numite inhibitori ai proteazei, care se atașează de această enzimă, oprindu-i funcționarea. … De obicei, infecțiile cu HIV sunt tratate cu o combinație de medicamente antivirale, fiecare dintre ele acționând asupra virusului într-o altă etapă a ciclului său de viață. Există medicamente care împiedică virusul să se atașeze celulelor, altele sunt analogi nucleozidici, iar unele otrăvesc enzimele de care virusul are nevoie pentru a se reproduce.

Wikipedia oferă informații si cu privire la terapia alternativă:

Anriretrovirale naturale

S-au propus o varietate de componente naturale ca tratamente pentru infectarea cu HIV. Printre acestea se numără chimionul, lipidele AL-721, castravetele chinezesc, sunătoarea, minerale precum selenium și zinc, beta-carotenul (găsit în morcovi), vitamina E și ciupercile. Nicio componentă naturală nu s-a demonstrat a inhiba replicarea HIV la oameni.

Protocoale sugerate:

Deși literatura de specialitate indică faptul că, până în prezent, nu s-a identificat niciun agent antiviral care să învingă HIV, există câteva modalități prin care uleiurile esențiale pot ajuta. Un protocol sugerat constă din aplicarea zilnică a unei picături de Melissa și On Guard pe cerul gurii, combinată cu o dietă echilibrată, activitate fizică și suplimentele Life Long Vitality pentru putere. Consultați, de asemenea, secțiunile dedicate afecțiunilor care se dezvoltă odată cu SIDA.

Întărirea sistemului imunitar:

Tehnica de masaj Aroma Touch este o tehnică de administrare a uleiurilor esențiale prin masaj care reduce stresul și folosește anumite uleiuri esențiale pentru întărirea sistemului imunitar.

Ameliorarea stresului și depresiei:

Vor fi utile tehnica de masaj Aroma Touch, menționată mai sus, și utilizarea anumitor uleiuri și amestecuri de uleiuri esențiale. Unele persoane vor răspunde pozitiv la unele, în timp ce nu vor răspunde la altele. Luați în considerare Balance, Lavender sau Serenity sub formă de difuzie sau pentru inhalare.

Afecțiuni medicale asociate:

Următoarele afecțiuni medicale pot fi întâlnite în rândul persoanelor cu SIDA, iar uleiurile esențiale pot ajuta sistemul imunitar slăbit să facă față acestor agenți patogeni.

Infecțiile cu Candida. În funcție de eficiența uleiului și nivelul de toleranță al individului, următoarele uleiuri esențiale pot fi eficiente împotriva candidei: Lemon (ușor și ușor de tolerat), On Guard (puternic și tolerabil), Melaleuca (puternic și destul de tolerabil), Oregano (foarte puternic și picant, de obicei trebuie diluat)

 • Esofag, trahee, plămâni – luați în considerare difuzia, infuzia și capsulele
 • Oral – luați în considerare „oil pulling”
 • Vaginal – capsule administrate oral sau supozitoare administrate intern
 • Rectal – capsule administrate oral sau supozitoare administrate intern

Infecții bacteriene – anumite uleiuri esențiale sunt foarte eficiente împotriva infecțiilor bacteriene. Printre acestea se numără: Frankincense, Lavender și Melaleuca.

 • Respiratorii – luați în considerare difuzia, infuzia și capsulele
 • Cutanate – aplicarea locală pe zona afectată

Herpes simplex – Melaleuca ar trebui aplicată nediluată sau într-o diluție de 50% cu un ulei purtător. Aplicați local în zona afectată. Pot fi folosite și Lavender, Myrrh, sau un amestec de Frankincense și Sandalwood.

Aceste informații reprezintă o compilație de sugestii făcute de cei care au folosit uleiuri esențiale. Este un text cu caracter informativ din experiențe personale și trebuie tratată ca atare. Dacă aveți probleme medicale grave, consultați-vă doctorul. Sursa articolului “Essential Oils and More”.