Sindrom de tunel carpian

Uleiuri și amestecuri de uleiuri:

Vindecare: Aroma Touch, Cypress (circulație), Frankincense, Helichrysum (lezarea nervilor), Lemongrass (țesutul conjunctiv), Marjoram (țesutul muscular)

Durere: Deep Blue, Wintergreen

A se lua în considerare: Basil, Birch, Clove, Eucalyptus, Lavender, Oregano

Protocoale sugerate:

Una sau două picături aplicate în zona încheieturii, acolo unde este iritat nervul, de 2-3 ori pe zi. Deep Blue pentru durere, urmat de Aroma Touch say Cypress, Helichrysum și Lemongrass, dacă sunt disponibile. Experiența altor utilizatori sugerează faptul că sunt eficiente și alte combinații.

Amintiți-vă, de asemenea, că nervul median are originile în coloana vertebrală, călătorind prin umăr și cot, astfel încât este posibil ca lezarea nervului să nu fi avut loc în zona încheieturii mâinii, ci într-o altă regiune, ideală fiind aplicarea uleiului în zona în care acesta este afectat.

Tunelul carpian este o zonă a încheieturii prin care tendoanele flexoare trec către degete. Și nervul median trece prin acest tune, fiind înconjurat de tendoanele flexoare. Tunelul este format din oasele încheieturii și ligamentul carpian transversal. Nervul median are o importanță deosebită deoarece transmite senzațiile către cele trei degete și controlează mișcarea degetului mare (nu merge la degetul mic).

Sindromul de tunel carpian este afecțiunea caracterizată prin compresiunea sau iritarea nervului median, ducând la senzația de amorțeală, slăbiciune și/sau furnicături și chiar senzații de durere. Acest nerv vine de la gât spre umăr și cot, până la încheietura mâinii, astfel încât iritarea poate avea loc în oricare dintre aceste regiuni. Sindromul de tunel carpian se referă în mod specific la presiunea sau iritarea care își au originea în zona încheieturii mâinii. Cauzele care duc la aceasta sunt:

  • Repetarea aceleiași mișcări a încheieturii, în mod deosebit dacă încheietura este îndoită în jos
  • Leziuni are încheieturii
  • Excrescențe osoase
  • Unele tipuri de artrită
  • Sarcina sau obezitatea contribuie la crearea unei asemenea presiuni
  • Unii autori observă chiar că fumatul poate reduce circulația sângelui spre nervul median, cauzând sindromul de tunel carpian!

Aceste informații reprezintă o compilație de sugestii făcute de cei care au folosit uleiuri esențiale. Este un text cu caracter informativ din experiențe personale și trebuie tratată ca atare. Dacă aveți probleme medicale grave, consultați-vă doctorul. Sursa articolului “Essential Oils and More”.