Tăieturi și plăgi

Principalele etape în tratarea unei zgârieturi sau tăieturi minore sunt:

  • Oprirea sângerării, dacă este necesar aplicând presiune.
  • Curățarea rănii, îndepărtarea corpurilor străine (dacă rana este mai adâncă de 6 mm și nu se închide, luați în considerare o vizită la spital pentru copci).
  • Aplicați un antibiotic.
  • Protejați rana.
  • Verificați rana, pentru că există risc de infectare.

Uleiurile esențiale sunt agenți ideali pentru fiecare dintre aceste etape, deoarece au proprietăți purificatoare, analgezice, antibiotice și de calmare.

Uleiuri și amestecuri de uleiuri: Frankincense (tămâie), Helichrysum (imortele), Lavender (levănțică), Melaleuca (arbore de ceai), Myrrh (mir), On Guard

A se lua în considerare: Geranium, Lemon (lămâie), Purify

Protocoale sugerate:

Pentru leziuni superficiale aplicați local Lavender, aceasta având atât proprietăți analgezice, cât și antiseptice. După o scurtă senzație de înțepătură (pentru unii), atenuează durerea și este un antibiotic eficient, în timp ce mirosul are un efect liniștitor.

Oprirea sângerării: Dacă nu este suficient să aplicați presiune, Helichrysum și Lemon sunt uleiuri hemostatice (ajută la coagularea sângelui).

Curățare: Săpunul și apa sunt bune, Melaleuca este mai bun, iar On Guard este cel mai bun. Pentru julituri și zgârieturi mai complicate, sunt eficiente folosirea șervețelelor umede dezinfectante sau a spray-ului On Guard.

Antibiotic: Lavender, Frankincense și Myrrh, ca și multe alte uleiuri esențiale (inclusiv Melaleuca și On Guard, menționate mai sus) sunt antibiotice eficiente.

Alinarea durerii, calmare: Lavender este analgezic și calmant. Aplicați-l nediluat pe rană, iar apoi puneți-i persoanei rănite 2-3 picături în palmă (spuneți-i să își frece mâinile) și spuneți-i să inhaleze mirosul liniștitor al levănțicii.

Îngrijire: Aplicați un ulei cu proprietăți antibiotice la fiecare 4-6 ore, până când dispare riscul de infectare. Aplicarea de Helichrysum în mod regulat în timpul procesului de vindecare va reduce sau elimina cicatrizarea.

 

Ulcerațiile cutanate (deschise):

Uleiuri și amestecuri de uleiuri: Frankincense (tămâie), Lavender (levănțică), Helichrysum (imortele), Zendocrine

Produse pe bază de uleiuri esențiale: GX Assist/PB Assist, suplimente Life Long Vitality, Zendocrine (complex)

A se lua în considerare: Bergamot (bergamotă), HD Clear, Clove (cuișoare), Cypress (chiparos), Eucalyptus (eucalipt), Geranium, Myrrh (mir), Purify, Roman Chamomile (mușețel), Rosemary (rozmarin)

  • Lavender aplicat local este eficient pentru ulcerațiile simple
  • Pentru ulcerații mai complicate, amestecați Frankincense și Helichrysum și aplicați local de cel puțin 2 ori pe zi. Este importantă perseverența în aplicare.
  • Uneori cauza ulcerațiilor cutanate poate fi candida sau alte probleme interne. Este înțeleaptă combinarea aplicării locale a uleiurilor cu o detoxificare internă. Pentru aceasta, consultați secțiunea Detoxificarea.

Aceste informații reprezintă o compilație de sugestii făcute de cei care au folosit uleiuri esențiale. Este un text cu caracter informativ din experiențe personale și trebuie tratată ca atare. Dacă aveți probleme medicale grave, consultați-vă doctorul. Sursa articolului “Essential Oils and More”.