Traumatism cranian

Uleiuri și amestecuri de uleiuri: Bergamot, Cypress, Frankincense, Helichrysum

Produse pe bază de uleiuri esențiale: suplimente Life Long Vitality

A se lua în considerare: Balance, Lavender, Myrrh, Peppermint, Roman Chamomile, Sandalwood, Vetiver

Protocoale sugerate:

Aplicați de cel puțin două ori pe zi 1-2 picături de Frankincense și Helichrysum la baza trunchiului cerebral, la ceafă, și pe punctul de presopunctură aflat pe degetul mare de la picior. Frankincense poate fi administrată și oral, sub formă de capsulă sau pusă sub limbă, zilnic.

Folosirea regulată a suplimentelor Life Long Vitality și mărirea dozei zilnice.

Apelați, de asemenea, adesea la tehnica de masaj Aroma Touch pentru confort și vindecare.

Un traumatism cranian poate varia de la un cucui la leziuni cerebrale. Deoarece fruntea și capul sunt puternic vascularizate, o lovitură la cap în timpul unei competiții sportive sau al altor activități poate declanșa sângerări sub piele, producând un cucui mai serios, cunoscut sub numele de hematom. Dacă lovitura sau traumatismul sunt severe, acestea pot produce sângerări chiar la nivelul creierului (hematom intracranian) sau leziuni cerebrale în care poate fi afectat chiar țesutul cerebral. În cazul unui hematom intracranian, sângerarea poate cauza o inflamație la nivelul creierului, resimțindu-se o tensiune în creier ce cauzează probleme suplimentare.

În cazul unei posibile leziuni cerebrale, acordați atenție prezenței următoarelor simptome ce pot indica o afecțiune gravă:

  • Pierderea cunoștinței
  • Confuzie
  • Dezorientare
  • Dureri de cap care persistă sau se înrăutățesc
  • Pierderea echilibrului
  • Vărsături
  • Pierderi de memorie
  • Schimbări de dispoziție

Creierul uman este cel mai complicat organ al corpului, iar o leziune cerebrală poate cauza o varietate amplă de probleme de durată. Este posibil ca mușchii să nu mai răspundă în mod corespunzător, putând fi afectate și vederea, mirosul sau auzul. Este posibil să fie afectate vorbirea și amintirea cuvintelor. Deseori sunt afectate și alte funcții ale memoriei, raționamentul sau procesarea, leziunile cerebrale putând duce la schimbări emoționale și de personalitate.

Uneori recuperarea este lentă, necesitând multă răbdare, atât din partea pacientului, cât și a celor care îl îngrijesc.

Aceste informații reprezintă o compilație de sugestii făcute de cei care au folosit uleiuri esențiale. Este un text cu caracter informativ din experiențe personale și trebuie tratată ca atare. Dacă aveți probleme medicale grave, consultați-vă doctorul. Sursa articolului “Essential Oils and More”.