Tremor esențial

Uleiuri și amestecuri de uleiuri: Balance, Cypress, Frankincense, Rosemary

Produse pe bază de uleiuri esențiale: tehnica de masaj Aroma Touch, suplimente Life Long Vitality

A se lua în considerare: Helichrysum, Lavender, Peppermint

Protocoale sugerate:

Frecționați zilnic zona coloanei și a gâtului cu 1-2 picături de Frankincense și luați zilnic 2 picături de Frankincense sub limbă. Combinați-o cu Balance și/sau Lavender pentru un efect de calmare și relaxare.

Folosiți regulat suplimentele Life Long Vitality.

S-a raportat că aplicarea locală a Cypress a oprit tremorul.

Tremorul esențial este o afecțiune neuronală care poate apărea la orice vârstă, însă este mai comună la persoanele în vârstă. Deși este similară unui simptom al bolii Parkinson, nu este urmarea ei sau a unei alte afecțiuni. De asemenea, nu precede boala Parkinson, deși cele două pot coexista. Are o componentă genetică, putându-se repeta de la o generație la alta.

Tremorul este clasificat în trei categorii generale.

Tremorul de repaus are loc atunci când o parte a corpului sau un organ este susținut complet sau în repaus, astfel încât nu este necesară vreo contracție musculară, însă mușchii activează tremuratul.

Tremorul postural are loc atunci când o parte a corpului este ținută nemișcată împotriva forței naturale a gravitației, apărând și tremurăturile. Un exemplu ar fi poziția în care persoana indică un loc cu mâna întinsă.

Tremorul kinetic are loc atunci când o parte a corpului se mișcă voluntar pentru îndeplinirea unei sarcini, însă aceasta tremură. Băutul din pahar sau vorbitul însoțit de tremurat sunt exemple de tremur kinetic.

La o persoană poate fi întâlnită una sau toate aceste categorii. Cea mai comună regiune în care se manifestă tremorul esențial este reprezentată de mâini, iar mult mai rar de cap, urmat de membrele inferioare și voce. Tremorul este amplificat de lipsa odihnei și prezența stresului. Tremorul esențial progresează odată cu înaintarea în vârstă însă, din motive necunoscute, viteza variază de la individ la individ. De fapt, deși cauza pare a fi de natură neurologică, aceasta nu a fost identificată, nefiind descoperite afecțiuni neurologice asociate cu prezența tremorului esențial.

Aceste informații reprezintă o compilație de sugestii făcute de cei care au folosit uleiuri esențiale. Este un text cu caracter informativ din experiențe personale și trebuie tratată ca atare. Dacă aveți probleme medicale grave, consultați-vă doctorul. Sursa articolului “Essential Oils and More”.