Tuse

Protocoale de însănătoșire

Tuse cauzată de o răceală/gripă bacteriană sau virală

A se lua în considerare: Eucalyptus (eucalipt), Oregano, Frankincense (tămâie), Cinnamon (scorțișoară), Ginger (ghimbir), Lemon (lămâie), Myrrh (mir), Peppermint (mentă), Rosemary (rozmarin), Melissa (roinița), Melaleuca (arbore de ceai), Sandalwood (santal), Thyme (cimbru) sau Breathe. Majoritatea acestor uleiuri esențiale au proprietăți antivirale, toate fiind antibacteriene.

Luați o capsulă ce conține câte 2 picături de Eucalyptus, Rosemary și Melaleuca dimineața și seara, iar 2 capsule de Oregano, Frankincense și On Guard în timpul zilei, pentru a vă ajuta să luptați împotriva bacteriei sau virusului, de două ori pe zi. Aceste uleiuri esențiale pot fi folosite și pentru gargară sau în ceai. Ar putea fi eficiente și alte combinații între uleiurile menționate mai sus.

Luați în considerare și aplicarea locală a acestor uleiuri, prin frecție, sau sub formă de difuzie. Pentru copiii mici folosiți un ulei purtător sau aplicați-le pe tălpi. Puteți folosi și tehnica de masaj Aroma Touch.

Tuse bronșică/pulmonară/BPOC (bronhopneumopatie obstructivă cronică)

A se lua în considerare: Eucalyptus (eucalipt), Frankincense (tămâie), Cinnamon (scorțișoară), Ginger (ghimbir), Lemon (lămâie), Myrrh (mir), Peppermint (mentă), Rosemary (rozmarin), Melaleuca (arbore de ceai), Sandalwood și Breathe.

Luați de trei ori pe zi o capsulă ce conține câte 2 picături de Eucalyptus, Rosemary și Melaleuca. Sau o altă combinație între uleiurile menționate mai sus. Luați, de asemenea, aplicarea locală a acestor uleiuri prin frecție, sau sub formă de difuzie. Pentru copiii mici folosiți un ulei purtător sau aplicați-le pe tălpi. Puteți folosi și tehnica de masaj Aroma Touch.

Tuse indusă de iritație/inflamație

Luați o capsulă ce conține câte 2 picături de Eucalyptus (eucalipt), Clove (cuișoare) și Frankincense (tămâie). Puteți umple capsula cu ulei de cocos virgin lichefiat și să luați 3-4 capsule pe zi. Puteți, de asemenea, face gargară timp de cel puțin 3 minute cu 3 picături de Clove în 1-2 linguri de apă, iar apoi puteți înghiți amestecul pentru a ameliora tusea cauzată de țesutul iritat. Clove are puternice proprietăți analgezice. Amorțirea zonei în urma folosirii lui calmează deseori nevoia de a tuși din cauza iritației.

Tusea cauzată de poluare/praf/mediu

Luați în considerare folosirea unui umidificator în același timp cu cea a unui difuzor. Uleiurile sau amestecurile foarte potrivite pentru a fi difuzate sunt: Lime, Lemon (lămâie), Eucalyptus (eucalipt), Cinnamon (scorțișoară), Ginger (ghimbir) și Breathe. Curățați bine camerele. Luați în considerare folosirea On Guard pentru „oil pulling”. Combinați 2-4 picături de On Guard cu 1-2 linguri de apă sau ulei de cocos virgin. Faceți „oil pulling” cu amestecul timp de 10 minute. După ce ați terminat, expectorați amestecul și clătiți gura cu apă. Repetați procedura dimineața, la prânz și seara.

Beți multă apă cu Lemon sau Lime. Acestea uleiuri esențiale curăță, iar Lime este antimucolitic.

Luați în considerare apelarea la un protocol pentru alergii. Dacă polenul sau o alergie par a agrava o tuse, folosiți un protocol de bază pentru alergii din 2 picături Peppermint (mentă), 2 picături Lavender (levănțică) și 2 picături Lemon în 1-2 linguri de apă. Faceți „oil pulling” cu amestecul timp de 10 secunde sau chiar mai mult, apoi înghițiți-l. Repetați procedura de 3 ori pe zi, sau la nevoie.

Capsulele Tri-Ease (amestec pentru alergii sezoniere) – luați 1-2 capsule pe zi, la nevoie.

Tuse cauzată de medicamente

Luați în considerare schimbarea medicamentelor. Discutați opțiunile cu medicul dumneavoastră. Luați în considerare uleiuri esențiale care relaxează țesuturile și mușchii „reactivi”, suprimarea tusei în acest caz fiind, de obicei, benefică. Exemple de astfel de uleiuri: Frankincense (tămâie), Clove (cuișoare), Eucalyptus (eucalipt), Myrrh (mir), Rosemary (rozmarin), Ylang Ylang. Aplicați local în zona afectată. Faceți gargară pentru gâtul iritat, sau folosiți-le intern, sub formă de capsule, pentru plămâni (de cel puțin 3 ori pe zi). Difuzați Frankincense și Rosemary seara. Difuzai Eucalyptus (eucalipt) sau Rosemary, în mod deosebit seara. Un ceai cu oricare dintre aceste uleiuri, se poate dovedi util. Experimentați după cum credeți de cuviință.

Tuse în sinuzită

Hidratați-vă, hidratați-vă, hidratați-vă. Beți multă apă cu ulei esențial de Lime. Este un antimucolitic ce vă poate ajuta să eliminați mucusul. Poate fi aplicat și local sau intern, într-o capsulă. Ginger (ghimbir) și Peppermint (mentă) curăți, de asemenea, căile aeriene de mucus. Feriți-vă de alimente de produc mucus, în mod deosebit de lactate.

Ceai cald + uleiuri esențiale & miere

Ceaiul făcut din aceste uleiuri esențiale poate fi util. Mierea acționează ca agent de dispersare, contribuind la evitarea separării uleiurilor esențiale și a apei. Puteți folosi și ulei de cocos extravirgin sau al ulei sănătos (1 lingură).

Fierbeți mai întâi apa, după care adăugați mierea și uleiurile esențiale și mixați într-un blender la viteză mare timp de 60 de secunde.

Puneți un prosop deasupra capului și a cănii cu ceai și bucurați-vă de efectul terapeutic al aburilor. Puteți folosi Lemon (lămâie) sau Grapefruit (grepfrut) pentru contracararea efectului uleiurilor mai caustice precum Cinnamon (scorțișoară), Peppermint (mentă) sau Eucalyptus (eucalipt). De obicei aveți nevoie de 1 picătură de ulei esențial la o cană de ceai. Uleiurile esențiale din ceai sunt absorbite repede de organe și de țesuturile interne ale organismului, în timp ce călătoresc prin esofag.

Iată ce vă vor spune utilizatorii experimentați de uleiuri cu privire la tusea dumneavoastră:

  1. Tusea reacționează la un tratament de șoc (tratați-o repede, consecvent și metodic). Cu cât mai repede începeți protocolul, cu atât va deveni mai puțin severă.
  2. Începeți imediat un protocol de detoxificare – corpul dumneavoastră începe să se curețe.
  3. Găsiți/utilizați uleiurile potrivite pentru tusea dumneavoastră.
  4. Aveți răbdare, înțelegând faptul că dacă uleiurile acționează asupra cauzei, eficiența lor va fi dovedită în timp și cu perseverență.
  5. Orice cauzează tusea dumneavoastră se poate afla în cămin, iar ceilalți vor fi și ei susceptibili la ea. Începeți imediat un protocol de prevenire.
  6. Fiți pregătit să schimbați protocolul până când îl găsiți pe cel mai eficient.
  7. Nu întrerupeți protocolul decât la câteva zile după ce simptomele au dispărut complet.
  8. Hidratați-vă (adăugați uleiurile esențiale Lemon și Lime). Atunci când „lichefiați” secrețiile tractului respirator cu apă și uleiuri esențiale, tusea va deveni productivă.

Aceste informații reprezintă o compilație de sugestii făcute de cei care au folosit uleiuri esențiale. Este un text cu caracter informativ din experiențe personale și trebuie tratată ca atare. Dacă aveți probleme medicale grave, consultați-vă doctorul. Sursa articolului “Essential Oils and More”.