Vânătăi

Uleiuri și amestecuri de uleiuri: Cypress (chiparos), Deep Blue, Geranium, Helichrysum (imortele), Lavender (levănțică), Lemongrass (lămâiță)

A se lua în considerare: Fennel (fenicul), Myrrh (mir), Rosemary (rozmarin)

Protocoale sugerate:

Dacă vânătaia (sau hematomul) poate fi tratată imediat, Helichrysum și/sau Cypress cu Lavender contribuie la constricția vaselor de sânge și ameliorează durerea. De asemenea, cu cât se aplică mai repede o compresă rece, cu atât se va învineți mai puțin. Protejați întotdeauna pielea neaplicând gheață direct pe zona afectată, și nu o lăsați pe piele timp îndelungat. Se recomandă ca gheața să fie aplicată în intervale de maxim 15 minute.

După primele 6-24 de ore, atunci când inflamarea s-a oprit, constricția vaselor de sânge ar trebui înlocuită cu o metodă de intensificare a circulației sanguine pentru reducerea învinețirii și o vindecare mai rapidă. Aplicați 1-3 picături de Helychrysum, curățați la câteva ore sau, pentru rezultate chiar mai bune, folosiți amestecul de mai jos. De asemenea, alternarea compreselor calde și a celor reci cu uleiuri esențiale va grăbi procesul.

Amestec sugerat:

  •        5 picături Helichrysum
  •        4 picături Lavender
  •        3 picături Cypress
  •        3 picături Lemongrass
  •        3 picături Geranium

Aceste informații reprezintă o compilație de sugestii făcute de cei care au folosit uleiuri esențiale. Este un text cu caracter informativ din experiențe personale și trebuie tratată ca atare. Dacă aveți probleme medicale grave, consultați-vă doctorul. Sursa articolului “Essential Oils and More”.