Vezica biliară

Cea mai comună cauză a crizelor sau inflamării veziculei biliare este prezența calculilor biliari (pietrelor) care blochează unul dintre canalele biliare prin care bila părăsește vezica biliară. Acest blocaj are ca urmare iritarea veziculei biliare, care se poate inflama. Uneori această inflamare poate fi cauzată și de o leziune fizică în urma unui accident sau o infecție.

Vezica biliară (colecistul sau fierea) este localizată sub ficat, în partea dreaptă frontală, chiar sub cutia toracică. Ficatul, vezica biliară și pancreasul facilitează procesul digestiv prin producerea și depozitarea bilei și a enzimelor digestive. Bila contribuie la digerarea grăsimilor și a alimentelor bogate în colesterol. Aceasta este produsă în ficat și depozitată în vezica biliară, de unde este injectată în intestinul subțire prin canalul biliar comun, atunci când este nevoie.

Simptomele unei vezicule biliare inflamate pot include greață, vărsături, sau durere în partea dreaptă a abdomenului, în spate sau chiar sub braț.

Uleiuri și amestecuri de uleiuri: DigestZen, Lemon, On Guard, Peppermint

Produse pe bază de uleiuri esențiale: PB Assist, Zendocrine Detoxification Complex, Zendocrine (amestec)

A se lua în considerare: Geranium, Helichrysum, Lavender, Rose, Rosemary

Protocoale sugerate:

Disconfort și durere (s-a raportat că acest protocol le-a fost benefic și celor cărora li s-a extirpat vezica biliară și experimentau un disconfort digestiv):

DigestZen și Peppermint pot fi aplicate local sau administrate intern, sub formă de capsule. Alternați cele două uleiuri.

Folosirea regulată a unui probiotic (ca PB Assist)

Detoxificare pe termen lung și echilibru:

Urmați un protocol de detoxificare de 14 zile folosind:

  • 10 picături Peppermint
  • 10 picături Lemon
  • 2 picături On Guard
  • Sucul de la o lămâie
  • Adăugați până la 200 ml apă și beți amestecul în următoarea oră

Continuați cu folosirea zilnică a protocolului de detoxificare Zendocrine

  • 2 tablete Zendocrine Detoxification Complex dimineața și seara
  • 5 picături Zendocrine administrate intern, sub formă de capsulă, în fiecare zi.

Aceste informații reprezintă o compilație de sugestii făcute de cei care au folosit uleiuri esențiale. Este un text cu caracter informativ din experiențe personale și trebuie tratată ca atare. Dacă aveți probleme medicale grave, consultați-vă doctorul. Sursa articolului “Essential Oils and More”.