Arbor Vitae

ARBORELE VIEȚII / TUIA (Thuja plicata )

Uleiul de Arbor Vitae (tuia) oferă o puternică protecție împotriva factorilor nocivi sezonieri și de mediu. De asemenea, el are puternice proprietăți depurative și ajută la funcționarea sănătoasă a celulelor.

Uleiul esențial de Arbor Vitae se obține prin distilarea lemnului copacului Thuja plicata. Are o aromă caldă, lemnoasă, cu miros de pământ. Poate fi folosit în scop aromatic sau pentru aplicare locală, fără a fi diluat.

De origine din N-E Canadei, copacul de Arbor Vitae  era intens folosit de către triburile de indieni americani pentru proprietățile sale curative și pentru a construi vase, totemi, coșuri și haine. Datorită proprietăților sale naturale protective, lemnul de Arbor Vitae  nu putrezește; ceea ce îl face popular în meșteșugul cioplirii în lemn, pentru protejarea suprafețelor din lemn natural.

Cunoscut de unii și sub denumirea de „arborele vieții”, tuia este maiestuos în dimensiune și, datorită conținutului ridicat de tropolone, uleiul esențial distilat din lemnul său abundă în beneficii terapeutice. Tropolonele au o structură chimică unică, ceea ce le face puternic bioactive.

Mai multe despre uleiul de tuia

Uleiul de Arbor Vitae este un puternic protector împotriva factorilor nocivi din mediul înconjurator, promovând în același timp funcționarea sănătoasă a celulelor. Protejează corpul de elementele dăunătoare și factorii de risc sezonieri, acționând în același timp drept un foart eputernic agent de curățare și purificare a organismului, susținând funcționarea normală a celulor. Este de asemenea și un insecticid natural.

Multe dintre proprietățile benefice ale uleiului de Arbor Vitae se datorează conținutului ridicat de un anumit grup de compuși chimici numiți tropolone. Acestea includ:

  • Hinokitiol, care protejează trupul de elemente dăunătoare, în timp ce favorizează funcționarea normală a celulelor. Acest compus contribuie de asemenea la proprietățile de insecticid natural ale uleiului de tuia.
  • Acid tujic, care a fost studiat pentru capacitatea sa de a proteja împotriva factorilor de mediu dăunători organismului.

Principalele beneficii ale uleiului de Arbor Vitae

  • Aplicați 1-2 picături pe piele, pe zonele interesate.
  • Adăgați câteva picături într-un sticluță cu pulverizator, cu apă, și pulverizți pe suprafețe sau pe mâini, pentru a proteja împotriva factorilor dăunători de mediu.
  • Aplicați în punctele de puls, pentru a favoriza funcționare sănătoasă a celulelor.
  • Difuzați, pentru a purifica aerul și pentru a ține insectele la distanță de casa dumneavoastră.
  • Amestecați 4 picături de ulei esențial de Arbor Vitae și 2 picături de ulei esențial de lămâie pentru a lustrui și menține suprafețele din lemn strălucitoare.

Cum se întrebuințează

  • Difuzare: Folosiți 3-4 picături în difuzor.
  • Aplicare locală: Aplicați una sau două picături pe zonele dorite. Deși este suficient de delicat pentru a fi folosit nediluat, se recomandă diluția cu ulei de diluție, pentru a minimiza o eventuală sesibilitate cutanată.
  • Precauții: Posibilă sensibilitate a pielii. A nu se lăsa la îndemâna copiilor. Dacă sunteți însărcinată, alăptați sau sub supraveghere medicală, consultați medicul curant. Evitați contactul cu ochii, urechea internă sau zonele sensibile.

Aceste informații reprezintă o compilație de sugestii făcute de cei care au folosit uleiuri esențiale. Este un text cu caracter informativ din experiențe personale și trebuie tratată ca atare. Dacă aveți probleme medicale grave, consultați-vă doctorul. Sursa articolului “Essential Oils and More”.