Arborvitae

Thuja plicata

Uleiul arborvitae îți oferă protecție puternică împotriva amenințărilor sezoniere și ale mediului. Are și proprietăți de curățare și purificare puternice, precum și de susținere a funcției sănătății celulare.

Uleiul esențial arborvitae este distilat cu abur din lemnul copacului Thuja plicata. Are un miros cald, lemnos și de pământ. Poate fi folosit aromatic sau local și poate fi folosit fără diluare (pur).

Nativ pentru nord-vestul Canadei, toate părțile copacului arborvitae erau folosite pe scară largă de către americanii nativi pentru beneficiile sale pentru sănătate și pentru construirea navelor, a totemilor, a coșurilor și pentru confecționarea îmbrăcămintei. Datorită proprietăților sale naturale de protejare, lemnul arborvitae nu putrezește, ceea ce face din el un lemn popular în rândul cioplitorilor și pentru păstrarea suprafețelor din lemn natural.

Cunoscut de către unii oameni ca „pomul vieții”, arborvitae este maiestuos în înălțime și datorită conținutului bogat în tropolone, uleiul esențial distilat din lemnul său este abundent în beneficii terapeutice. Tropolonele au o structură chimică unică, ceea ce le face foarte puternice din punct de vedere bioactiv.

Mai multe despre uleiul arborvitae

Uleiul arborvitae este foarte protector împotriva amenințărilor obișnuite din mediu, în timp ce susține sănătatea funcției celulare. Protejează trupul de elementele dăunătoare și de amenințările sezoniere, acționând ca un agent de curățare și purificare puternic, sprijinind activitatea normală a celulelor. Este și un repelent pentru insecte natural.

Multe dintre proprietățile și beneficiile uleiului arborvitae există datorită conținutului bogat al grupului de compuși chimici numiți tropolone. Acestea includ:

 • Hinokitiol, care protejează trupul de elemente dăunătoare, sprijinind activitatea celulară normală. Acest compus contribuie la proprietățile uleiului arborvitae de a fi un repelent de insecte natural.
 • Acid tuic, care a fost studiat mult pentru abilitatea sa de a proteja împotriva amenințărilor obișnuite din mediu.

Beneficii principale ale uleiului arborvitae

 • Protejează împotriva amenințărilor sezoniere și de mediu
 • Susține sănătatea funcției celulare
 • Agent puternic de curățare și purificare
 • Repelent natural pentru insecte și conservant pentru lemn

Utilizări pentru uleiul arborvitae

 • Aplică 1-2 picături pe zonele afectate ale pielii.
 • Adaugă câteva picături într-o sticlă cu pulverizator, cu apă, și pulverizează pe suprafețe și pe mâini pentru a te proteja de pericolele mediului.
 • Aplică în punctele de puls pentru a susține sănătatea funcției celulare.
 • Difuzează pentru a purifica aerul și pentru a respinge insectele din casă.
 • Amestecă 4 picături de ulei esențial arborvitae și 2 picături de ulei esențial lemon pentru a păstra și lustrui lemnul în mod natural.

Mod de folosire

  • Difuzare: Folosește trei până la patru picături în difuzorul tău.

 

 • Uz local: Aplică una până la două picături pe zona dorită. Deși este destul de blând pentru a fi folosit pur, diluarea într-un ulei purtător va ajuta la minimalizarea oricărei sensibilități a pielii.

 

 • Măsuri de precauție: posibilă sensibilitate la nivelul pielii. A nu se lăsa la îndemâna copiilor. Dacă ești însărcinată, alăptezi sau ești sub supraveghere medicală, consultă-ți medicul. A se evita contactul cu ochii, urechile interne și zonele sensibile.

Aceste informații reprezintă o compilație de sugestii făcute de cei care au folosit uleiuri esențiale. Este un text cu caracter informativ din experiențe personale și trebuie tratată ca atare. Dacă aveți probleme medicale grave, consultați-vă doctorul. Sursa articolului “Essential Oils and More” și “Modern Essentials”