Cardamom

Cardamom (Elletaria cardamomum)

Înrudit cu ghimbirul, cardamomul are o istorie lungă ca și condiment pentru gătit. Este de asemenea cunoscut ca fiind benefic sistemului digestiv, în numeroase feluri. Cardamomul este folosit de obicei pentru a calma  indigestiile și iritațiile stomacale ocazionale, ajutând la menținerea unui optim echilibru gastrointestinal. El susține de asemenea respirația degajată și sănătatea sistemului respirator, menținând o stare de spirit pozitivă.

Uleiul de cardamom este distilat din semințele plantei Elletaria cardamomum. Se obține un ulei picant, fructat, cald și balsamic care poate fi utilizat în scop aromatic, pentru aplicare locală sau prin ingestie.

Este cunoscut ca fiind cel mai scump condiment pentru gătit. Însă celelalte proprietăți ale sale iî demonstrează adevărata valoare. Cardamomul are efecte profunde asupra sistemului respirator, datorită conținutului ridicat de 1,8-cineol, care susține o respirație degajată și sănătatea aparatului respirator. Parfumul său distinctiv poate calma iritațiile stomacale ocazionale, ridicând în același timp moralul.

Originar din S-E Asiei, cardamomul se adaugă în dulciurile și ceaiurile tradiționale indiene pentru aroma și gustul său răcoritoar și mentolat. Cu toate acestea, uleiul pe care vi-l oferim este extras din semințele plantei Elletaria cardamomum crescute în Guatemala, cu standarde de testare de înaltă calitate.

Principalele beneficii ale uleiului de cardamom

  • Ușurează indigestiile ocazionale.
  • Menține un optim echilibru gastrointestinal.
  • Susține respirația degajată și sănătatea respiratorie.
  • Calmează tulburările digestive ocazionale.
  • Ridică moralul (starea de spirit).
  • Condiment aromat pentru gătit și copt.

Întrebuințările cardamomului

  • Utilizați intern, ca parte a unui regim sănătos zilnic, pentru a susține funcționarea sănătoasă a stomacului.
  • Difuzați sau aplicați local pentru o respirație degajată.
  • Adăugați în pâine, piureuri de fructe, cărnuri și salate pentru a le spori savoarea și a ajuta digestia.
  • Difuzați sau inhalați, pentru a calma tulburările ocazionale ale tractului digestiv.

Cum se folosește

Uleiul de cardamom poate fi utilizat în scopuri aromatice, pentru aplicare locală sau în scop dietetic.

  • Difuzare: Folosiți 3-4 picături în difuzorul dumneavoastră preferat.
  • Uz intern: Diluați o picătură în 118 ml de lichid.
  • Uz local: Aplicați 1-2 picături pe zona dorită. Cardamomul este un ulei foarte blând, dar diluția cu ulei transportor va ajuta la minimizarea oricărei posibile sensibilități cutanate. Vezi precauțiile suplimentare de mai jos.

Precauții: Posibilă sensibilitate a pielii. A nu se lăsa la îndemâna copiilor. Dacă sunteți însărcinată, alăptați sau sub supraveghere medicală, consultați medicul curant. Evitați contactul cu ochii, urechea internă sau zonele sensibile.

Aceste informații reprezintă o compilație de sugestii făcute de cei care au folosit uleiuri esențiale. Este un text cu caracter informativ din experiențe personale și trebuie tratată ca atare. Dacă aveți probleme medicale grave, consultați-vă doctorul. Sursa articolului “Essential Oils and More”.